Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
folklor

Vinkovačke jeseni pozivaju na najveće kolo na svijetu

Vinkovačke jeseni (1)
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
1/4
13.08.2013.
u 21:46

- Pozivamo sve ljubitelje folklora neka se uključe i nastupima u svojim gradovima, te svoja kola snime i podjele s nama – rekao je Aleksandar Nović iz organizacijskoh tima Vinkovačkih jeseni

Nakon prošlogodišnjeg uspjeha najvećeg kola na svijetu, organizatori Vinkovačkih jeseni ove godine očekuju još snažnije uključivanje sudionika, posjetitelja, ali i ljubitelja folklora u drugim hrvatskim gradovima koji neće imati mogućnost ove godine posjetiti Vinkovce tijekom 48. vinkovačkih jeseni što se pod tradicionalnim medijskim pokroviteljstvom Večernjeg lista održavaju od 6. do 15. rujna.

- Pozivamo sve ljubitelje folklora neka se uključe i nastupima u svojim gradovima, te svoja kola snime i podjele s nama. Na ovaj način želimo umrežiti cijelu Hrvatsku u uistinu najveće kolo na svijetu – rekao je Aleksandar Nović iz organizacijskoh tima Jeseni na današnjoj tiskovnoj konferenciji u sjedištu Vinkovačkih jeseni gdje su predstavljene dvije, među najatraktivnijim priredbama manifestacije - Mimohod sudionika Vinkovačkih jeseni vinkovačkim ulicama i Državna smotra izvornog folklora.

- Prošle godine posjetitelji su malo ostali zatečeni mogućnošću da i oni mogu aktivno sudjelovati u najvećem kolu te su pomalo sramežljivo pristupali. Sada ih sve pozivamo da u nedjelju 15. rujna u 11 sati i 50 minuta slobodno budu dio ovog spektakla – pozvao je Danijel Šota ispred organizatora Vinkovačkih jeseni.

- Pozivamo sve koji nam se žele priključiti na ovaj dan i uhvate se u kolo gdje god se nalaze. Bilo u svojim domovina, na ulicama ili trgovima. Javite nam se na press@vk-jeseni.com i šaljite vaše fotografije kako bismo na kraju manifestacije sve fotografije mogli prezentirati javnosti, a moguće je i organizirati izložbu slika najvećeg kola na svijetu - kaže Mirjam Jukić voditeljica marketinga i odnosa s javnošću Vinkovačkih jeseni.  

>> Na Dječjim vinkovačkim jesenima 50 dječjih folklornih skupina

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije