Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pomoć roditeljima

Vinkovačke bebe dobile po tisuću kuna, a majke knjigu i ružu

bebe,rodilište,novorođenčad
Marijan Šušenj/PIXSELL
29.01.2014.
u 12:47

Zadnjih deset godina u prosjeku je godišnje rođeno 420 malih Vinkovčana

Vinkovački dogradonačelnik Tomislav Šarić darivao je roditeljima 51 vinkovačkog novorođenčeta po tisuću kuna, knjigu o odgoju djece i crvenu ružu. Time je nastavljena akcija novčanog pomaganja roditeljima s područja Vinkovaca za svako rođeno dijete za što Grad iz svog proračuna izdvaja 350 do 400 tisuća kuna.

- Danas je 51 novorođenče, a prošli put smo imali 54 mališana što je lijepo jer mi smo jedan od rijetkih gradova gdje je više rođenih nego umrli. Dao Bog da je i više rođene djece pa da moramo rebalansom povećati ovu stavku - kaže dogradonačelnik Tomislav Šarić dodajući kako su gradske vlasti svjesne kako je iznos mali, ali kada se poprave gospodarske prilike, iznos će znatno povećati je te podsjetio kako Gard godišnje izdvaja 12 milijuna za razne oblike pomoći građanima. Zadnjih deset godina u prosjeku je godišnje rođeno 420 malih Vinkovčana.

>>Naknade za bebe smanjili u Brodu, Karlovcu, Virovitici...

Komentara 2

PE
pemaka
09:13 30.01.2014.

Samo nigdje ne pišete koliko je mladih napustilo Vinkovce jer je to grad bez mogućnošću da se dobije posao. Po nekim statistikama grad je prošle godine napustilo 400 osoba mlađe životne dobi.

EV
evropljanin
13:52 29.01.2014.

to je divan primjer za sve gradonacelnike hrvatske.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije