Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
o optužnici

Vinka Cetinski: Suprug i ja smo žrtve Danka Končara

'09.07.2012., Zagreb - Vinka Cetinski u pratnji svog odvjetnika Ljubise Drageljevica dolazi na sud svjedociti protiv svog knjigovodje, na Opcinski kazneni sud u Zagrebu.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL'
Foto: 'Goran Stanzl/PIXSELL'
09.02.2014.
u 21:05

Cetinski u priopćenju kaže da je sramotno i nedopustivo da oni za optužnicu saznaju putem medija

Vinka Cetinski, koja je zajedno sa suprugom Mirkom te Dragom Radulovićem optužena zbog zlouporabe položaja i ovlasti, pomaganja u zlouporabama i pranja novca, kojima su Kermas ulaganja poduzetnika Danka Končara oštećena za 90,5 milijuna kuna, u priopćenju je odbacila sve optužbe, istaknuvši da je ona žrtva Danka Končara.

Optuženi se terete da su tijekom 2007. i 2008. godine u Istri malverzacijama pri kupnji nekretnina za Končara, prikazujući Končaru da su nekretnine kupljene za znatno veće iznose nego su stvarno plaćene, za sebe zadržali milijune kuna. Prema optužnici riječ je o kupoprodajama u 32 slučaja.

Cetinski u priopćenju kaže da je sramotno i nedopustivo da oni za optužnicu saznaju putem medija te da novine iznose detalje optužnice koju ni oni ni njihovi odvjetnici nisu dobili ni vidjeli.

Priopćenje donosimo u cijelosti:

Naime, nakon što je u travnju 2011. doneseno rješenje o provođenju istrage Vinki Cetinski je iz procesnih razloga onemogućeno da argumentima demantira sve što joj se u medijima pripisivalo, a da pritom ne bude kažnjeno gonjena, čime je automatski nastavljen jednostrani napad i medijska hajka na obitelj Cetinski, sve do danas. Bivša doministrica turizma je rekla kako Državno odvjetništvo i policija nisu smjeli odustati od slučaja jer su stvorili ogroman trošak za predmet koji bi u pravilu trebao plaćati privatni tužitelj Danko Končar iz vlastitog džepa no, kako se Končar već interesno povezao s političko-gospodarsko-medijskom strukturom kako na lokalnoj tako i na nacionalnoj razini, nije spreman plaćati još i dugotrajne jalove istrage za koje se zna da su čista namještaljka, po onoj „napad je najbolja obrana“.  Njegovo je geslo, bez brige neću ja dalje plaćati državi vec će ona plaćati i vraćati meni”, stoji između ostalog u priopćenju.

– Točno je da me Danko Končar prijavio, no prijavila sam i ja njega i nekoliko njegovih suradnika, no o tome nitko ne piše. Zašto? Zato jer ja ne vodim prljavu medijsku igru. Kad ste sigurni što prijavljujete i imate povjerenje u pravosudni sustav, čemu  medijska hajka i pritisak na sud?'' Cetinski od početka tvrdi da su oni žrtve Danka Končara koji je njih iskoristio za ulazak u Hrvatsku jer se on obratio njima a ne oni njemu.''Mi smo Končaru počeli smetati u trenutku kada se spomenuti gospodin počeo upuštati u kojekakve poslove sa lokalnim i nacionalnim političko-gospodarskim strukturama. Njegove aspiracije bile su tvornica za preradu ribe Mirna Rovinj a u konačnici i Podravka, zatim medijska carstva EPH i Glas Istre, po mogućnosti sva brodogradilišta, marine i vjetroelektrane, projekt Brijuni Rivijera..'' Razlaz Vinke Cetinski sa Končarom kulminirao je, kako kaže, kupnjom projekta s koruptivno-krminalnim predznakom, projekt Barbariga i Dragonera.

Cetinski u priopćenju navodi kako se Končar u Hrvatskoj pojavio kao padobranac. ''Na početku se to nije moglo vidjeti on je tada govorio kako ga zanima ruralni turizam, izgradnja vila, stancija i dr.za bogate poslovne ljude u Istri, a ja sam se time bavila i na fakultetu, bila nekada zamjenica ministra turizma.''

– Za mene je to bio izazov, odradila sam svoje obveze korektno i za to sam trebala dobiti 5% od ukupnog profita, a dobila sam progon, blokadu cijele svoje i obiteljske imovine, iako imam od Porezne uprave rješenje kako je sveukupna imovina pokrivena zaradom, odnosno jednostavno rečeno, dokazala porijeklo svoje imovine. ''

Cetinski navodi kako su Končarevi plaćeni "psi tragači" počeli govoriti o stanovima u New Yorku, Italiji, businessu u Kini a nisu našli ništa te je sam Končar nedavno na sudu izjavio:

"U početku smo došli u trag stanovima ali nakon godine i pol istraživanja se pokazalo da zato nemamo dokaza." Cetinski je rekla kako njoj neće biti teško dokazati istinu i demantirati ako bude trebalo, sve što novine pišu, sve što su pisale o kupoprodaji nekretnina i|ili poslovnih udjela ali kad zato dođe vrijeme. No jedno je danas sigurno, to ne može biti nikakva prvorazredna relevantna afera, nego privatni odnos dvoje-troje, ljudi, u najboljem slučaju ne sasvim beznačajnih. Pravorijek o pravnom meritumu toga odnosa ima kazati sud.

Za porezne obveznike i državu Hrvatsku uglavnom je politički irelevantno to što dvoje-troje ljudi imaju neriješen odnos. Cetinski tvrdi kako se sve ovo protiv njih vodi kako bi se prikrile prave afere i njihovi akteri, gdje  je država opljačkana.

Vinka Cetinski se također osvrnula i na cijelu medijsku hajku koja se vodila protiv njih kroz ovih tri godine kazavši kako je u uskim krugovima dobro znano da je upravo Danko Končar pravi vlasnik udjela Glasa Istre i da je pregovarao o partnerstvu i ulasku u EPH sa Ninoslavom Pavićem. Upravo zato prejaka sugestija tih novina ima za cilj uništiti i obitelj Cetinski. U ova teška vremena, pod liberalnom krinkom  novine žele glumiti uspješan tržišni proizvod. Ono što prodaju kako piše Gregor Šamleša, zove se u pučkoj tradiciji, prodajom muda pod bubrege, a za tu robu jednostavno više nema ni novaca ni kupaca.Ova retard-muljaža krajnje bedasta u korištenju preočitih manipulativnih sredstava, snažno ukazuje na sumnju da je zapravo bitka koja se vodi protiv korupcije u Hrvatskoj samo još jedan frakcijski obračun, osmišljen s ciljem očuvanja postojećih konstalacija moći na svim razinama odlučivanja (lokalnoj i nacionalnoj), zaključuje se u priopćenju.

>>Vinka Cetinski nije dokazala da je oklevetana

Komentara 25

Avatar tituš
tituš
21:18 09.02.2014.

Vaših 7 sretnih godina je prošlo, sada dolazi 7 teških! Vinka, to je kolo sreće, tko bi gori, sad je doli! Vi ste se nauživali dobra, eto sinovi ti se po tri puta žene, zar ste zaslužili bolje? Oni su vaš izdanak i djelo!

CA
cro army
21:24 09.02.2014.

Zrtve svoih pohlepa i muljaza !!!!!!!!!!!Prevaranti lopovski

Avatar tajar
tajar
22:36 09.02.2014.

Neki smatraju, da kad lopov okrade lopova, nije lopov.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije