Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VINDIJA Veleposlanik SAD-a u posjetu Dragutinu Drku

Vindijini voćni sokovi i sirevi i na američkome stolu?

19.11.2008.
u 16:11

Voćni sokovi i tvrdi sirevi, naročito ovčji i kozji, mogli bi završiti i na trpezama američkih obitelji, sukus je današnjeg posjeta veleposlanika Sjedinjenih Američkih Država poslovnom sustavu Vindija.

Veleposlanik Robert A. Bradtke sa svojim je domaćinom, generalnim direktorom Vindije Dragutinom Drkom, posjetio jednu od brojnih Kokinih farmi za tov brojlera u varaždinskoj okolici, Industriju mesa Koka te nove Vindijine pogone u Gospodarskoj ulici.

– Bio sam vrlo impresioniran proizvodnjom u Vindiji. Prije svega zbog visokih standarda u proizvodnim pogonima, koji zadovoljavaju standarde Europske unije, a potom i proizvodnim inovacijama koje olakšavaju pripremu hrane potrošačima – rekao je Bradtke te dodao kako mu je drago vidjeti i američku opremu u novim proizvodnim pogonima.

Kad je riječ o plasmanu Vindijinih proizvoda na američko tržište, ono je vrlo udaljeno i nije lako dospjeti na njega, spomenuo je Bradtke te dodao kako se svejedno nada da će na njemu završiti voćni sokovi i sirevi.

O kojim je sirevima riječ, otkrio je Dragutin Drk, spomenuvši tvrde ovčje i kozje sireve, koji su autohtoni proizvodi.

Vindija je, kaže, već imala nekoliko pošiljki proizvoda za američko tržište, a sad žele nastaviti. I na kraju, Bradtke je zahvalio na potpori, koju Vindija pruža bejzbolašima jer je i sam ljubitelj toga sporta.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije