Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Vincent Degert: Kosovo ne bi trebalo biti problem za ulazak u EU

vincent degert
VL
07.02.2010.
u 10:16

Prema njegovoj procjeni, Srbiji će do statusa kandidata biti potrebno "godinu dana, a možda i kraće" od trenutka kada ministarski savjet odluči pokrenuti postupak za kandidatski status.

BEOGRAD - "Kosovo ne bi trebalo biti problem u pregovorima o članstvu, kao što nije bilo problem ni u postupku pregovaranja o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju, a nije problem ni u provođenju Prijelaznog sporazuma - rekao je Vincent Degert, šef izaslanstva Europske komisije u Beogradu u intervjuu beogradskoj "Politici".

Dodao je da početak rasprave o kandidaturi Srbije za članstvo u EU ovisi od proceduralnih, ali i od temeljnih pitanja koja prema novom Lisabonskom ugovoru zahtjevaju od institucija EU da informiraju nacionalne parlamente o aplikaciji koja je primljena.

- To znači da će možda neki od nacionalnih parlamenta htjeti izraziti svoje mišljenje i raspravljati o tom pitanju prema svojim pravilima i obvezama. Valja razmotriti nekoliko stvari u odnosu na aplikaciju, uključujući i suradnju s Haaškim tribunalom - pojasnio je Degert. Prema njegovoj procjeni, Srbiji će do statusa kandidata biti potrebno "godinu dana, a možda i kraće" od trenutka kada ministarski savjet odluči pokrenuti postupak za kandidatski status.

 

Ključne riječi

Komentara 49

OB
-obrisani-
12:11 07.02.2010.

07.02.2010. u 12:05h hmmmm je napisao/la: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Pre bih rekao da je ključni problem Srbije ulazak u nato i da je tu odgovor naroda NE, a da je pitanje ulaska u EU već rešen i da je narod tu odavno dao pozitivcan odgovor!

LU
luka
14:56 07.02.2010.

Mozemo mi da se tresemo na siroko i na visoko ali Srbija je ocigledno njima zapala za oko, inace se nebi oni toliko trudili oko nje!? Mi smo i mali narodi i male merginalne drzave a Srbiju cepaju na sve strane i nikako da je pocepaju i jos uvijek je nezaobilazna, krenuo ti na istok ili zapad !? To je nasa realnost a sve ostalo je ljubomora!

BO
bosut1
12:09 07.02.2010.

Kosovo ne bi trebalo biti problem, ali bi moglo biti problem.Polako se Srbiju priprema na svecani trenutak priznavanja susjedne Republike Kosovo.Nakon priznanja Kosova od strane Srbije, Srbiji ce biti napokon otvorena vrata za ulazak u EU.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije