Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reagiranje

Vincent Degert: Jasan stav o zločinima uvjet za pomirenje

vincent degert
Tatjana Tadić/PIXSELL
05.06.2012.
u 14:35

Degert misli da bi se uz Haaški tribunal i Međunarodni sud pravde u kažnjavanje odgovornih za zločine trebali uključiti domaći sudovi pa očekuje da će "tužiteljstva Srbije, Hrvatske i BiH surađivati na tom polju".

Čelnici svih zemalja u regiji moraju zauzeti jasan stav o zločinima koji su počinjeni u prošlosti, a koji su najgori zločini protiv ljudske rase, s obzirom na to da je to uvjet za istinsko pomirenje i suradnju, prenose mediji u Srbiji izjavu šefa izaslanstva EU u Beogradu Vincenta Degerta u povodu izjave srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića da u Srebrenici nije bio genocida nego da se dogodio "velik zločin". Dodao je da je stav EU o genocidu u Srebrenici jučer objasnila Barrosova glasnogovornica.

– To očekujemo jer, želite li istinsko pomirenje i suradnju svih zemalja u regiji, to se mora učiniti u svakoj zemlji i to mora učiniti svaki od čelnika u regiji – dodao je.

Degert misli da bi se uz Haaški tribunal i Međunarodni sud pravde u kažnjavanje odgovornih za zločine trebali uključiti domaći sudovi pa očekuje da će "tužiteljstva Srbije, Hrvatske i BiH surađivati na tom polju".

Komentara 7

ĆA
ćaćaća
16:17 05.06.2012.

ovaj lik uopće ne kuži stvari..kao da ga neko s marsa bacio:)))

OB
-obrisani-
16:28 05.06.2012.

treba stvarno da bude neki sud pravde. A ne ova sprdačina od Haškog tribunala

DU
Deleted user
14:42 05.06.2012.

Kako mi nedostaje taj lik? A, u Beogradu je... Pa neka stisne cojones Tomi Grobaru, ako smije i ako se usudi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije