Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predstavio projekt

Vilim Ribić iz nove sindikalne zgrade poručuje: Ovako se stvara nova vrijednost!

Nova zgrada Nezavisnog sindikata
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/13
12.03.2014.
u 17:15

Ribić je predstavivši projekt očitao lekciju mnogima koji su ga zbog njega napadali.

Vilim Ribić i Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja uselili su u novu zgradu od 2776 kvadrata nakon pet godina gradnje i 20 godina izdvajanja u sindikalni investicijski fond. Tri su etaže useljive, u njima su NSZ i Matica hrvatskih sindikata, očekuju se odluke o useljenju još dva sindikata, a ostale četiri etaže se još uređuju i bit će u komercijalnoj upotrebi, što će biti baza za održavanje zgrade. U njoj se planira i Centar za istraživanje radnih odnosa, koji bi se financirao iz fondova EU.

Ribić je predstavivši projekt očitao lekciju mnogima koji su ga zbog njega napadali. – Suprotno svim spekulacijama i podmetanjima u  pet godina napora da nešto ostavimo budućim generacijama i ojačamo sindikalni pokret, završili smo zgradu. Stotinjak je obitelji od gradnje imalo plaću, opremili smo je štedljivo i od hrvatskih dobavljača. Novac od članarina nismo pojeli, podijelili na piceke i pajceke ni kupovali sindikalne izbore, već smo stvorili novu vrijednost. Mediji koji su nam zlurado pripisivali bankrot u predstečajnoj su nagodbi i u njoj su uzeli 14 milijuna vaših i naših kuna koje im je država oprostila – kazao je Ribić. Gorljivi oponent poslodavaca priznao je da se tijekom gradnje našao u njihovoj koži zbog neprobojne državne i gradske birokracije koja koči svako poduzetništvo.

– Jedino u Hrvatskoj smijete početi gradnju  a da niste osigurali sve priključke! Zbog suludih propisa ova zemlja ne može naprijed, a svi su pogrešno koncentrirani na Zakon o radu kao prepreku razvoju - kaže. Potpredsjednik NSZ-a Igor Radeka napomenuo je kako je to prvi sindikalni projekt  nakon 1938. godine te primijetio da istodobno Vlada RH s daleko većim resursima djeluje u brojnim neracionalno unajmljenim prostorima koji su disperzirani po Zagrebu. Dr. Tvrtko Smital istaknuo je da ovakve projekte rade sindikati  u Skandinaviji te da je u ulozi investitora i poduzetnika Sindikat imao luksuz vremena i solidarno financiranje, inače privatni poduzetnici nemaju puno izgleda zbog borbe s administracijom.  - Sindikat javnih službi na vlastitom se iskustvu osvjedočio kako je realnom sektoru - potvrdio je dr. Smital.

>> 'Milanović se drži izreke – što je dopušteno Jupiteru, nije volu'

Komentara 6

ĐE
đelek
18:27 12.03.2014.

Mislim da je krajnje vrijeme da Varaždin postane glavni grad Hrvatske!!Kulturološki,,povjesno i čisto zbog toga jer će sve biti duplo jeftinije!!!Zašto bi to morao biti Zagreb?

ĐE
đelek
18:29 12.03.2014.

Tu politićari netrebaju niti kočije i mogu obavljati sve pješke,,kako dolikuje trenutku u kojem živimo!!!

DU
Deleted user
20:56 12.03.2014.

Znakovito, sve zgrade sindikata okrugle na ćošak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije