Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Orban kao Putin
Povratak na članak

Ima li u Mađarskoj demokracije?

Iz Bruxellesa vlada u Budimpešti često dobiva "packe", ali do sada u samoj Mađarskoj nije bilo nekog jakog građanskog otpora.

Komentari 26

BF
brkonja fra brkati
11:20 26.03.2015.

Viktor Orban je dignuo Mađarsku ,državu bez ikakve perspektive ,doslovno sa dna.Naime,Mađari su nakon rušenja berlinskog zida pohrlili ka obećanoj slobodi i demokraciji.Kasnije,kao i ostali,shvatili su da nije berlinski zid srušen da bi oni bili slobodni,nego zato da bi ponovoo bili okupirani,ali sada od zapadnih korporacija koje su im u prvom valu,dok se još nisu snašli,u nasilnoj i nametnutoj ekspresnoj .tobožnjoj tržišnoj privredi i privatizaciji,preotele banke,telekom kompanije i ostale vrijedne resurse i infrastrukturu.To je ta lažna sloboda i "Otvoreno Društvo",koje im je prodao Šoroš,a zapravo se treba zvati "Otvoreno društvo za okupaciju slobodnih naroda i država".I u tako osiromašenoj Mađarskoj,na vlast je došao Orban.On je isplatio krvopije iz MMF-a i pokazao im izlazna vrata.Nakon toga je smijenio procionističkog guvernera mađarske narodne banke i postavio guvernera koji će voditi monetarnu politiku u interesu mađarskog naroda i države,a ne ciobankstera.Orban je uveo bankama porez na ekstra profit.On je također elegantno riješio problem kredita u švicarcima,zašto su ga tada žestoko kritztizirali,da bi mu danas priznali da je bio u pravu.I za kraj,njegova vlada pregovara sa bankama o preuzimanja dijela porfelja u vlasništvu tih banaka u stranom vlasništvu,čime bi mađarska država imala utjecaja u vođenju poslovne politike tih banaka,koje bi morale poslovati puno više u interesu mađarske provrede i njenih građana,no što je to dosada,Ili kao što je npr. kod nas u RH. Također,Orban želi surađivati sa Rusijom u obostranom interesu.Ta bi suradnja obuhvatila gradnju nuklearne elektrane,kao i ospkrbni pravac za dobavu plinskog energenta.Dakle,radi se o čistim interesima.Tko je protiv toga i tko radi propagandu protiv vlade Viktora Orbana,proglašavajući ga diktatorom i uspoređujući ga sa Putinom,unatoč tome da imaju oba veliki podršku u svom narodu.No poruka je da se ne može dozvoliti narodima da samostalno biraju svoje predstavnike,nego o tome mora odlučiti judeomasonerija i cionistički lobi,koji drma sa USA i EU.malo sam gledao prosvjede protiv Orbana i komentare nekih intervjuiranih vođa,Radi se mahom o nevladinim udrugama iza kojih stoji židovski lobi u Mađarskoj.I onda raspredaju bajke kako se buni narod u Mađarskoj,što je čista laž.Ti koji se bune,sigurno se ne mogu nazvati mađarskim narodom.

VL
Avatar Futuregzaktni
Futuregzaktni
11:43 26.03.2015.

Citat: "Po uzoru na Putina mijenja Ustav kako mu odgovara i ograničava medijske slobode".... pa i moze ga mijenjati kako hoce (ali to bas nije tako), jer je dobio dvotrecinsku vecinu dva puta za redom na parlamentarnoj i lokalnoj razini, dakle Orbanova vlada je demokratski izabrana vlada na demokratskim izborima. Najveci trn u oku Americkih podguznika je taj, sto je Orban u dobrim odnosim sa Rusijom, i nista vise od toga, da nema tog spornog momenta, nebi nitko niti cuo za Orbana, ali s obzirom da se druzi sa Rusima, packe iz Bruxellesa su skoro pa svakodnevne. Amerika sada preko svojih podguznika u Bruxellesu, a ovi preko Madjarskih lijevo orijentiranih stranaka, koje su blago receno sprdacina u odnosu na FIDES, pokusavaju vrsiti pritisak na Orbana i njegovu vladu, ali najvjerovatnije im nece uspjeti jer Madjari su pametan narod. Orbanova politika, je politika koja prije svega stiti interese madjarskih gradjana i madjarske drzave, a Bruxelles boli cinjenica, da Orban ne radi sve po njihovom diktatu, oni bi najvjerovatnije bili zadovoljniji da na mjestu Orbana imaju svojega covjeka koji ce plesati kako oni sviraju, a Orban to nece.

VL
BF
brkonja fra brkati
11:00 26.03.2015.

Citat iz članka: "Otkako je u Mađarskoj na vlasti Viktor Orban, dakle od 2010., novinarima, umjetnicima i svima koje odlikuje kritični duh u toj zemlji nije lako živjeti niti raditi. Orban vodi zemlju čvrstom rukom koja ne priznaje demokratska načela. Po uzoru na Putina mijenja Ustav kako mu odgovara i ograničava medijske slobode. Iz Bruxellesa vlada u Budimpešti često dobiva "packe", ali do sada u samoj Mađarskoj nije bilo nekog jakog građanskog otpora".++++++++++ Postavljam pitanje :1) Kako se inače mijenja Ustav po uzoru na Putina ? Da li demokratski ili drugačije ? Da li možda treba pitati Rothschilda,Rockfellera i društvo,da li se smije mijenjati Ustav propisanom procedurom.Najbolje da nam svima ciofašisti propišu kada se smije mijenjati ustav pa da to preko svoje EK šalju kao direktive,poput one o sklapanju homoseksualnih brakova s pravom usvajanja djece.

VL
AB
Abcd...
13:50 26.03.2015.

Mi u RH bi bili sretni da imamo nekoga tko vodi drzavu i 10% kao sto to radi gospodin Orban. Trebamo protjerati sve nevladine organizacije sto se financiraju iz SAD i EU pa onda kod nasih najvecih prijatelja Madjara nauciti nesto.

VL
LD
lopov drpiga
13:04 26.03.2015.

pitanje je imali u EU demokracije... u mađarskoj ima demokratsko izabrani predsjednik koji se bori za mađarske interese, a sa druge strane imamo bankare i ljude iz sjene koji bi maknuli orbana jer ne pleše kako bi oni htjeli... podrškaa orbanu i nada da će jednog dana hrvatska dobiti takovog predsjednika...

VL
KI
Kissinger
14:11 26.03.2015.

kad ga KAUBOJI stave pod svoju kontrolu,istog dana mađarska postajr demokratska država.ogledni primjeri su :Afganistan,Kosovo,Irak,Libija,Sirija(u tijeku je demokratizacija)Tunisa,Alžira,Maroka,Ukrajine i danas početa u JEMENU.

VL
Avatar viki_nuland
viki_nuland
21:02 26.03.2015.

Orban je na vlasti zbog demokracije koja jako smeta NWO, i vladarima iz sjene, pa treba organizirati jos jednu "obojenu revoluciju" i nasilno maknuti neposlusnog covjeka koji gleda nacionalne interese Madjarske a ne medjunarodne bankarske kabale i zamjeniti ga marionetom. Ne trosite vrijeme sve je jasno pa ne mozete pedeset puta prodati istu foru kao "demokracija". Svima je jasno tko vuce konce i da ova sprdacina od EU nema veze s demokracijom.

VL
CI
cicibela
20:35 26.03.2015.

Ma kakvi, nema demokracije u Mađarskoj! FIDESZ i Orban su prigrabili vlast na nekakvim izborima, a ne krvavim državnim udarom kao naši "zapadni prijatelji" u Kijevu.

VL
Avatar HrvatskiNacionalist
HrvatskiNacionalist
19:16 26.03.2015.

Madjarska ide pravim putem, demokratska zemlja u kojoj nitko ne može imati veća prava od samih Madjara. Tako je u Francuskoj.

VL
MA
mainstream
23:50 26.03.2015.

Ne vidim da se baš kritizira Erdogana i Tursku vladu koja je nažalost prvak u zatvaranju novinara. Također su prije par dana donijeli zakon koji odobrava micanje web stranica za koje smatraju da su štetne za nacionalnu sigurnost i to bez suda. A Orbana se već na križ stavilo jer ima kontake sa Putinom. Turska je SAD-ov prijatelj, pa se nema šta kritizirat, osim što se tu i tamo nađe "objektivnih" i "osuđujućih" protokolarnih izjava raznih službenih dužnosnika prema Erdoganu. Ostaju nam mediji (barem oni najgledaniji) koji također ne kritiziraju Erdogana objektivo i nepristrano. Znači: Orban = Putin (Rusija) = REŽIM, Erdogan = SAD (Obama) = DEMOKRACIJA. LOL, LOL!

VL
DU
Deleted user
20:50 26.03.2015.

DW- ogledni primjer slobode medija u Njemačkoj.

VL
RA
ranko75
23:50 26.03.2015.

Pisu:Putin digao Rusiju, Orban digao Madjarsku.Pa zar moze da za amere bude dobar taj koji dize svoju zemlju, ili ako voli svoju zemlju vise od SAD? Naravno ne! Amerima trebaju oni predsjednici, i za njih se i izvode obojene revolucije, koji vise vole SAD od bilo koje zemlje, a najbolji je onaj koji unastava svoju zemlju.Za to unistavanje ameri placaju,a on radi badava i jos vise! Taki se vole i traze od amera.Ako ne lize guzicu americi,onda on nikako ne moze biti demokrata.

VL
LA
Lavica7
06:57 27.03.2015.

I mi bi rado imali jednog Orbana.

VL
AT
Atlantis1
14:52 26.03.2015.

Pa u demokracijama obicno nemas bataljone koji masiraju ulicama u smedjim uniformama [Jobik] i zahtjevaju izgon Zidova, Cigana, Rumunja i ostale nepodobne celjadi. Ne cudi me da imaju podsta istomisljenika na ovom forumu. Mach die Srassen frei fur braune Battalione,, pjevalo se u Hamburgu 1933, a 1945 Hamburga nije bilo. Nije im se bas isplatilo!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.