Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Viktor Orban:

'Ako ograde nisu popularne, možda ćemo pustiti migrante prema Austriji i Njemačkoj'

Viktor Orban
Foto: Reuters/PIXSELL
24.09.2015.
u 10:52

Orban je rekao da bi trebalo uvesti globalne kvote te da bi sve zemlje na svijetu trebale sudjelovati u rješavanju krize

Mađarska će, ako mogućnost zaštite granicama ogradom "nije tako popularna", možda pustiti migrante da prođu u smjeru Austrije i Njemačke, rekao je mađarski premijer Viktor Orban, prenosi Daily News Hungary.

– Austrijski kancelar (Werner Faymann) rekao je nedvosmisleno da migrante radije pustimo da prođu ako ih možemo zadržati samo ogradom. To ćemo morati razmotriti – rekao je Orban u ranim jutarnjim satima u Bruxellesu nakon hitnog sastanka o izbjegličkoj krizi.

Orban je rekao da su sudionici summita prihvatili pet od šest mađarskih prijedloga, ali se nisu mogli složiti oko šestog – da bi Grčka trebala zaštititi svoje granice u suradnji s Europskom unijom ako to ne može učiniti sama.

– To je šteta jer to je bio najvažniji prijedlog – rekao je Orban, dodajući da je sudionicima nedostajalo odlučnosti i hrabrosti za taj korak. Orban je također rekao da bi trebalo uvesti globalne kvote te da bi sve zemlje na svijetu trebale sudjelovati u rješavanju krize.

Sve priče o izbjeglicama čitajte u našem specijalu Izbjeglička kriza

>> Milanović: Ova mjera je smiješna, mi ćemo na to odgovoriti

Komentara 16

DU
Deleted user
13:27 24.09.2015.

Bravo Madjari! Jedini ste trenutacno u Europi koji cuvate vlastite interese i vidite pravo stanje stvari te niste nasjeli na slatkorjecivu propagandu!!!

BE
berija
11:05 24.09.2015.

Mislim da Orban griješi. Hrvatska Vlada najhumanija je na svijetu. Zašto migrante ne bi primio iz Srbije i preusmjerio na Hrvatsku, a ne samo u Austriju. Neka i on "šara malo".

PA
partizancina
14:03 25.09.2015.

Pa to ju upravo to sto pokusavam vec mjesec dana SVIMA oko mene i na zapadu EU i na istoku reci....zasto ce SAMO EUROPA primati te jadnike bez zemlje i domaje..pa nije samo europa bozija i sigurna zemlja zemalja...pa tuu je citava Obamina amerika sa kanadom ....mexico i sve pape franje zemlje do vatrene zemlje (racunajuci i argentinu)....pa onda jedan dio demokratske juznije afrike a i onda SAUDIJSKA drzava te iran indija sa AUSTRALIJOM ogromna PUTINOVA rusija sa kinom i japanom.....BOZE mili pa koliko prostora za te jadne prebjege i migrante ne za samo pedeset milijuna nego za sedamsto i pedeset milijuna a i milijardu ako bas hocemo pa eto mogli bi sve te dobre arape razmjestiti sirim ovoga BOZIJEGA kontinenta............... a ondacemo opet iznova useljavat u te puste prostore sa novim naftonosnim poljima sve i svakoga TKO TO ZELI.........trla baba lan da joj prode dan....jel tako?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije