Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nikada ih nije osjetio

Vijetnamac 18 godina živio s kirurškim škarama u utrobi

operacija
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
03.01.2017.
u 11:56

Nhat (54) se liječnicima požalio na bolove u trbuhu, a na ultrazvučnoj snimci ustanovljeno je da su uzrok bolova 15 centimetara dugačke kirurške škare zaboravljene u blizini debelog crijeva

Vijetnamcu Ma Van Nhatu operativnim zahvatom liječnici su nedavno uspješno iz trbušne šupljine uklonili kirurške škare koje su ondje zaboravljene tijekom prethodne operacije obavljene prije 18 godina.  

Nhat (54) se liječnicima požalio na bolove u trbuhu, a na ultrazvučnoj snimci ustanovljeno je da su uzrok bolova 15 centimetara dugačke kirurške škare zaboravljene u blizini debelog crijeva tijekom prethodne operacije obavljene prije gotovo dva desetljeća u bolnici u pokrajini Bac Kan. 

Muškarac je na operaciji završio 1998. nakon automobilske nesreće kada je podvrgnut operativnom zahvatu. 

Kirurški zahvat uklanjanja škara iz abdomena trajao je gotovo tri sata, kazao je zamjenik ravnatelja bolnice Gang Thep Thai Nguyen, od Hanoja udaljene 80 kilometara. Za AFP je rekao i da se pacijent dobro oporavlja. 

Nhat je gotovo dva desetljeća vodio sasvim normalan život, ne osjećajući nikakve poteškoće, piše na internetskoj stranici vijetnamskog ministarstva zdravstva te se dodaje da se nastoji ući u trag odgovornim liječnicima koji su prije 18 godina obavili operaciju u bolnici u Bac Kanu, no zasad bez uspjeha.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije