Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RASTE PESIMIZAM

Vijesti nisu dobre, Njemačka vuče sve u recesiju: Turbulencije stižu i u Hrvatsku, ovo su predviđanja

27.09.2022.
u 08:30

Kako se smanjuju temperature, tako raste pesimizam oko daljnjih ekonomskih kretanja te se ostvarenje europske i američke ekonomije u idućoj godini procjenjuje tek lagano iznad nule, uz puno ograda i neizvjesnosti. OECD je početkom ovog tjedna istaknuo da će stopa rasta u eurozoni 2023. godine biti samo 0,25 posto, i to zbog snažnog pada vodeće njemačke ekonomije od oko 0,7 posto. Ova je za Hrvatsku bila dobra godina, očekuju se stope rasta između 5,5 i 6 posto, no za 2023. nismo toliko optimistični jer sve što se događa u okruženju utjecat će i na Hrvatsku, ističe zamjenica guvernera HNB-a Sandra Švaljek

Ključne riječi

Komentara 60

Avatar AP (autokratski premijer)
AP (autokratski premijer)
09:06 27.09.2022.

To nisu vijesti. Sve je u skladu s očekivanjima i politikom koja se vodi.

DI
dino85
08:39 27.09.2022.

Njemačka je i bila cilj, jer uvući Njemačku u recesiju znači zaustaviti EU.

DU
Deleted user
08:45 27.09.2022.

Energetske tvrtke imaju profit iznad očekivanja, a države ulažu novac u naoružanje, a puk je sve siromašniji jer plaće, kamate na ušteđevinu ne prate rast cijena. Sve u svemu oduzimaju nam novac kojeg smo godinama mukotrpno odlagali za bolju i sretniju starost. Za sada većina stojički šuti i trpi, a možda ipak ne bi trebali, jer ovo što su nam veliki igrači namjestili ne vodi ka dobrom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?