Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Antun Vujić:
Povratak na članak

Vrijeme je da se SDP probudi iz svog neoliberalnog sna

Postavljam trilemu za SDP: reorijentacija, raskol ili nikomu ništa. Pritom je reorijentacija bolja od raskola, a raskol bolji od 'nikomu ništa'

Komentari 18

HR
Hrvatska3014
00:32 12.10.2014.

Reče Vujić iz svog neoliberalno uređenog stana. Kao Vidović u Sisku, socijalist a kuća teški barok.

VL
DU
Deleted user
01:55 12.10.2014.

Niti jedan komunist nije vrijedan bilo kakvog komentara.

VL
NA
narko
09:04 12.10.2014.

Opet je za sve kriv neoliberalizam a mi ne da ga nikad nismo ni imali, nego to nije program niti jedne stranke - sve stranke kod nas propagiraju i provode neku podvrstu socijalizma. Koju to od karakteristika neoliberalizma imamo umo u Hrvatskoj : - niski porezi? - malen birokratski aparat? - mala državna potrošnja? - neregulirano tržište? Naprotiv, kod nas je sve suprotno od toga. Imamo ogromne poreze, nevjerojatnu količinu beneficija i poticaja, državni intervencionizam na svakom koraku. Ukratko, rodijački kapitalizam, u kojem je dobro samo onima koji su bliski s birokracijom. Ako mi živimo u neoliberalnom kapitalizmu, kako to da smo na indeksu ekonomskih sloboda jako nisko? Ako smo mi neoliberalni raj, kako to da investitori ne samo da ne dolaze nego i bježe? I ako je taj liberalni kapitalizam tako loš, kako to da je popis zemalja sa najvećim ekonomskim slobodama ujedno i popis jako bogatih? Naš problem nije navodni neoliberalizam, nego upravo suprotno, u svemu imamo previše države. I apetiti te države i svih njenih korisnika samo rastu a novca od kojeg bi se to financiralo je sve manje.

VL
DO
doktorica
08:59 12.10.2014.

Što bi se moglo dogoditi u stranci ako SDP izgubi izbore?....ništa,neki bi ostali bez fotelja,a neki bi prešli u pobjedničku stranku....

VL
ZX
zark x
03:08 12.10.2014.

Kako to da je SDP ostao jedina partija među strankama? To je bio Račanov izuzetno jak uvjet ujedinjenja SDH (stranka) i SDP (partija). O svemu drugome smo se lako sporazumjeli. Smatrao je da bi ga njegovi optužili da je ie i simbolički “izdao Partiju” te da bi se to prenijelo i na dodatni gubitak već ionako zagubljenog članstva. Nisam mnogo naucio u cijelom clanku ali ovaj pasus mi je dao odgovor na pitanje koje je mene zanimalo. Znaci Racan je imenom Partija htio zadrzati komuniste oko sebe. To je i uspio. Cak je i drugarenje odrzao u Partiji. Ali nije mu uspjelo da se u Saboru svire Hej Slaveni.

VL
Avatar dinarskivuk37
dinarskivuk37
04:02 12.10.2014.

Imo sam priliku upoznati titova skojevca Antuna Vuica u New Yorku. devedeseti godina, Nije on bijo prvi ljevicar kojeg sam upozno. jedno sam primjetijo da svi hrvatski ljevicari imaju vise os jedne personizacije? karaktera. Konkretno mogu dosta reci zasto kazemm vise karakteran. Za vrijeme vise dnevni sastanaka, bilo je radoznalosti na obije strane. Njega je zanimalo kako to da sam ja desno orijentirani emigrant. posto veliki HDZovac I Tudmanov nasljednik. Bijo sam vrlo korektan te mu odgovorijo hrvatska emigracija je spremna suradjivati s vragom ako bibilo pomoci. Tada sam Anti reko da smo kontaktirali I sa Ivicom Racanom, ali od toga nije bilo nista. Sto mi je naj vise smetalo volio je kritizirati sve one kojidrugacije misle od komunista. Zastite radnicki prava . Bijo je vrlo negativan ili ne upoznat sa radom americki sindikata. Nije bilo slucajno t to vrijeme obnaso sam duznost sindikalnog delegata jedne od naj mocniji u Americi Electrical Union local 3 Nastojosam mu objasniti koliko su snazni sindikati u Americi jer Je sindikalno pravo zagarantirano po americkom zakonu. Zalosno je da ti ljudi mjenjaju cud I karakter koliko popiju alkohola to se odnosi I na gospodina Vujica. Jedno mu nikad necu oprostiti jer je povredijo I mene kao zakovornika ranicki prava. Dolaskom na Vlast Ivice Racana Anton Vujic na naj grublji nacin progoni I diskriminira bas prema tim radnicima, koje bi trebao stititi. Toliko o ljeicarskim pravima.

VL
LA
ladislaus
06:49 12.10.2014.

Nemojte komentirati o komunistima,bilo Vas je jako puno kada Vam je odgovaralo.Znamo da niste mogli biti portir ako niste u partiji a sada ste svi sveci,kako Vas nije samo sramota kada se pogledate u zrcalo?????

VL
LU
lukabulic
22:34 11.10.2014.

hvalite me usta moja milinović projektira vulić molim vas ne samo njega on je najlipši najposteniji naj pametniji pomislim dali je to bispolarno -remetilo-

VL
TI
timmy75
09:05 12.10.2014.

Haha, propali komunisti i njihova ekonomska učenja iz marksizma. "Međutim, tada su ovi porezi bili izvedivi i iz veoma aktivno zamišljene državne industrijske politike. Podcrtavam, državne, a neke imaginarne samorealizacije tržišne pameti koju još uvijek podučavaju provincijalni ekonomisti. Kao štošto znate, takve politike nema, a nema ni razvoja." Znači država je bolji regulator od tržišta, država treba određivati što industrija proizvodi... Bože dragi kakve nebuloze i još dobije prostora za cijeli intervju.

VL
LU
lukabulic
09:28 12.10.2014.

dobro jutro svima - čini mi se da je toni postao senilan kad priča o TUĐMANU-i hdz-u-

VL
OK
Okigala
23:44 11.10.2014.

Ovo je sjajan intervju. Milanović bi pametno učinio kad bi se ponizno ispričao Vujiću i Vjeranu Zuppi (za kojega je pitao 'Tko je taj?') te ih zamolio za pomoć u teškoj misiji spašavanja hrvatske socijaldemokracije. Ako je njemu do toga uopće i stalo.

VL
ZX
zark x
03:04 12.10.2014.

Milanovic je nesto najgore sto je ljevica mogla iznjedriti. Njegovu narav se navise vidjelo kad je izbacio Jurcica sa mjesta kandidata za Premijera nakon sto je Partija bas Jurcica izabrala. (Prije 8 godina) Posljedice ce biti teske

VL
LA
ladislaus
06:41 12.10.2014.

Moj gospodine Vi izdate knjigu koja je nevažna u bilo kakvom kontekstu a mi pisci ne možemo doći na red od Vas.

VL
M3
Miške 3
06:54 12.10.2014.

Javio se Fernandel.

VL
LU
lukabulic
09:33 12.10.2014.

tny socijalisti su uglavnom bezzemljaši proleteri- a to znači ne baš dobro stojeći o čemu bi pričate o neoliberalizmu ili o nepovratnim obiteljskom kreditu za nijednog zaposlenog 3,2 milje kredita i gradnju vila u nizu - i vama je toma je to socijalist -- pobrkali ste puno toga knjige -čega su knjige dokaz danas svatko može napisati knjigu -uživajte kad vam je to narod omogućio-

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.