Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
o dogradnji na hotelu Kvarner

Vijećnik Ernie Gigante Dešković: Odluka konzervatora je pogrešna!

Hotel Kvarner
Nel Pavletic/PIXSELL
18.02.2014.
u 15:47

Opatijski vijećnik najavljuje inicijativu s ciljem da se hotel Kvarner izuzme iz LRH upravo zbog njegove kulturne vrijednosti.

Opatijski nezavisni gradski vijećnik Ernie Gigante Dešković ozbiljno je zabrinut dogradnjom kata na opatijskom hotelu Kvarner.

- Jasno je da neki očito ne razumiju vrijednost Kvarnera. Njega se naprosto ne smije gledati samo kao zgradu ili koliko on prihoduje, već je on dio baštine te postoji njegova povijesna i simbolička vrijednost! Svatko razuman složit će se da vrijednost Trakošćana ili crkve sv. Marka u Zagrebu nije samo koliko vrijede te zgrade, nego je njihova vrijednost daleko više od toga. To vodstvo Liburnia Riviera Hotela s hotelom Kvarner ne shvaća, a još je tužnije što to ne shvaća niti Grad Opatija – upozorava Gigante Dešković. Drži da se ne može sve gledati kroz ekonomsku računicu.

- Zamislite da netko radi mansardu na riječkoj Guvernerovoj palači ili na Mimari u Zagrebu – kaže Gigante Dešković. Na odgovor iz LRH da je nekada postojao plan nadogradnje te da imaju sve potrebne papire, Gigante Dešković
veli - živimo u zemlji gdje imati papire ne znači da je s time sve u redu.

- Posebno je nevjerojatno da su konzervatori ovoj devastaciji dali zeleno svjetlo. Postoje samo dvije stvari: ili je riječ o neprofesionalnosti konzervatora, ili se otvara sumnja u časnost konzervatorskih odluka vezanih uz Kvarner! Sasvim je jasno da je odluka konzervatora pogrešna.

Konzervatori u Opatiji rade problema kada neki građanin postavi pogrešne prošjane, a devastacija najstarijeg hotela, simbola Opatije i cijelog hrvatskog turizma im je OK? To je neprihvatljivo – kaže Gigante Dešković. Odlučio je uputiti protestno pismo Ministarstvu kulture i tražiti hitnu intervenciju. Želimo znati imenom i prezimenom tko je dao zeleno svjetlo za ovaj čin, jasan je Gigante Dešković. Kritičan je i prema Gradu Opatiji, gdje ponavljaju da je sve prema Urbanističkom planu uređenja. Opatijski
vijećnik najavljuje inicijativu s ciljem da se hotel Kvarner izuzme iz LRH upravo zbog njegove kulturne vrijednosti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije