Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVO BALDASAR:

'Vijećnicima koji su tražili zapošljavanje to služi na čast, a ne na sramotu!'

Ivo Baldasar
Tino Jurić/Pixsell
27.03.2014.
u 09:53

Marijana Puljak tužit će gradonačelnika za klevetu jer je rekao da su svi vijećnici od njega tražili da nekog zaposli,a on uzvraća da njega vrijeđa ime njezine liste Za pametan grad jer ako su oni pametni, što su drugi?!

Nezavisna splitska gradska vijećnica Marijana Puljak na sjednici Gradskog vijeća od gradonačelnika Ive Baldasara zatražila je popis vijećnika koji su od njega tražili zapošljavanje, a ostalima neka se ispriča.

- Ako neće, pozivam vijećnike koji su uvrijeđeni kao i mi za zajedničku tužbu za klevetu – rekla je Puljak.

- Tužite me! Neću se ispričati. Kontekst je jasan. Većina vijećnika tražila je intervenciju, željeli su pomoći ljudima i to im služi na čast, ne na štetu. Zato neću iznositi njihova imena. Ja smatram da ste i vi od mene tražili neku vrstu zapošljavanja. Ne mislim da sam ikoga uvrijedio – rekao je Baldasar.

Konkretno, spomenuo je don Ivana Grubišića koji je sam rekao kako je od Baldasara tražio zapošljavanje za dvije osobe.

- Don Ivan je pokušao nekome pomoći kao i većina vijećnika. Ni oni ni ja nismo kršili zakon. Ne smatram da sam vas uvrijedio. Vi ste tražili daleko više od ostalih. Oni su tražili da pomognem nekome u životnom problemu, a vi biste volonterskim radom na strategiji razvoja odredili parametre, a samim tim i izrađivača – rekao je Baldasar.

- Dobro. Podižemo tužbu za klevetu. Mogu jedino reći da mi ne razmišljamo i ne funkcioniramo na taj način. Za Strategiju mi nismo tražili dodjelu poslova, ali imamo javnu tribinu drugi tjedan i objasnit ćemo što želimo – rekla je Puljak na što ju je predsjednik Gradskog vijeća Boris Ćurković prekinuo jer govori o strategiji što nije tema. Zato je Baldasaru dopustio da zaključi tu temu riječima:

- Vi meni kažete da moj mozak ovako funkcionira, a ime vaše liste Za pametne ljude mene vrijeđa. Vi ste pametni, a što smo mi drugi?! - obratio se Baldasar Puljak.

>> Nema vijećnika koji me nije molio da zaposlim nekoga

Komentara 2

Avatar antuntun55
antuntun55
10:50 27.03.2014.

diskutabilna je pamet svih onih koji su u ili oko SDP-a...

KA
kafka
12:22 27.03.2014.

"Većina vijećnika tražila je intervenciju, željeli su pomoći ljudima i to im služi na čast,... ". . Baldasaru i SDPu su vrijednosti iste kao i HDZu. Sramotno i žalosno! Intervencija vijećnicima služi na sramotu - ali o tome odlučuju glasačiači i neka im bude prema odluci na izborima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije