Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog 'liste srama'

Vijećnici tuže Ivana Baršića za klevetu

dugaresa
Dominik Grgurić/Pixsell
29.07.2013.
u 11:31

Na društvenoj mreži prvi čovjek Grada nabrojao tko je bio protiv njegovog prijedloga rebalansa proračuna i ugrozio projekte

Razmišljamo o pokretanju tužbe za klevetu, za što je predviđena novčana kazna ili kazna zatvora do godine, protiv gradonačelnika Ivana Baršića – poručuje predsjednik Gradskog vijeća Duge Rese Zlatko Grčić (HDZ).

 Osam dana vremena

 Nakon što je odbijen prijedlog drugog rebalansa proračuna, Baršić je na fejsbuku objavio ‘dugorešku listu srama’ – imena vijećnika koji su bili protiv ili suzdržani.

 – Rebalans je u normalnim okolnostima tehnikalija. Odlučivalo se bez rasprave o sadržaju. Izgovori da nisu imali vremena proučiti materijale su smiješni, jer su na kućne adrese dostavljeni osam dana prije sjednice. U njihovom interesu je destrukcija – tvrdi Baršić.

 Protiv su bili Grčić, Boško Milanković, Damir Radinović i Jadranka Golubić iz HDZ-a, Davor Bišćan (HSLS), laburist Emil Belavić, Marko Benić (AUZ) i Vesna Brezović (SDP), a suzdržani Mehmed Muharević (SDP), Ivica Radočaj (HNS) i nezavisna Blaženka Petrak. Baršić dodaje je blokirano opremanje novog vrtića, uređenje Pučkog otvorenog učilišta, nastavak radova na kanalizaciji u Domobranskoj, uređenje kupališta... Grčić odgovara da je sjednica sazvana na zahtjev Baršića i tajnice Grada Helen Medić, a ne njegov, što nije po Statutu.

 Projekti od lani

– Prijedlog dnevnog reda nisam potpisao, iako je moje ime navedeno. Svaku ćemo zloupotrebu imena i statusa predsjednika Vijeća kazneno prijaviti, a protiv djelatnika pokrenuti stegovni postupak – oštar je Grčić.

 Sjednica je odgođena za 14. kolovoza.

 – Insinuacije o ‘rušenju’ rebalansa su jeftino prikupljanje bodova i maskiranje pokušaja nastavka upravljanja na netransparentan način – smatra Grčić.

 Dodaje da su spomenuti projekti pripremani lani, odnosno da su trebali biti pripremljeni i dio redovnog proračuna. Baršić tvrdi da nema uvjeta za tužbu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije