Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Problem bez rješenja

Vijećnici politizirali o Slavijatransu

'slaviatrans_anp_sis_240211'
''
23.07.2011.
u 11:57


Oporba odbila prijedlog da se dovede sisački Autoprome koji bi preuzeo liniju Sisak - Petrinja

Za rješavanje problema autobusnih linija Petrinja- Sisak u ponedjeljak u 11 sati u Gradu Petrinja organizirat će se hitan sastanak s direktorom i većinskim vlasnikom Slavijatransa, povjerenicima dvaju sindikata i predstavnicima grada - glavni je zaključak jučerašnje izvanredne sjednice Gradskog vijeća Petrinje.

Četiri sata vijećnici su u petak razmatrali što učiniti nakon ukidanja autobusnog prijevoza Slavijatransa između Petrinje i Siska. Vladajuća koalicija HDZ-HSP-HSS i oporbeni HNS-HSU-SDP uz dva nezavisna vijećnika, iscrpljivali su se u rasvjetljavanju uzroka i posljedica poteza direktora i vlasnika tvrtke, Miljenka Stuhnea. Dok se s obje strane prozivalo za politikanstvo, Miljenko Stuhne uopće nije pozvan na sjednicu.

Iako su vijećnici u nekoliko navrata pitali gradonačelnika Željka Nenadića zašto nije pozvao glavnog aktera priče, odgovor nisu dobili. Neizvjesnost za 80 radnih mjesta i strahove oko opstanka tvrtke u ime sindikata prometa i veza te energetike, kemije i nemetala u Slavijatransu iznijela je povjerenica Mira Marović i sindikalni kolega Željko Šalić. Zakonske propise s oduzimanjem ili odobravanjem dopusnica za linijski prijevoz između dva najveća grada u županiji objasnio je predsjednik Skupštine SMŽ Željko Kardaš, a zamjenica županice Mira Harceg ni jednom nije izašla za govornicu.

Vladajuća skupina je ponavljala svoju zainteresiranost za što žurniju obnovu prijevoza i socijalnu sigurnost zaposlenih, a kao "vatrogasnu mjeru" zamislila privremeno dovođenje Autoprometa iz Siska.

Takvoj ideji oporba se oštro suprotstavila, tražeći ostanak Slavijatransa i očitovanje Miljenka Stuhnea.

Usuglašeno mišljenje o sastanku za obje strane jednoglasno je dobilo potporu svih 16 vijećnika.

Županica Marina Lovrić Merzel nije se odazvala pozivu na sjednicu Vijeća Grada Petrinje, već je održala tiskovnu konferenciju. Još jednom spočitala je Nenadiću nepoznavanje propisa.

– Gradonačelnik je dužan raspisati koncesiju za gradski prijevoz, jer svaki koncesionar uplaćuje naknadu u gradski proračun. Županija ne nalazi prijevoznika nego samo sudjeluje u upravno-pravnom postupku nakon što Gospodarska komora utvrdi linije - objasnila je županica. Spomenula je i taksi službe koje s vozilima sa osam sjedala krše zakon. Kazala je kako je gradonačelnik koji im to dopušta pridonio upropaštavanju prijevoznika.

Ključne riječi

Komentara 1

SV
sveznalica100
09:48 24.07.2011.

Zanimljivo?!! I dok se oni prepucavaju, korisnici njihovih \"usluga\" neke se slikaju i snalaze kako mogu, a kada se snađu pa im nakone nekog vremena otkažu poslušnost, kukat će i plakati kako nemaju koga voziti.Sramota.Mislim zapravo da se o ovome nema što komentirati, već je potrebno djelovati i maknuti nesposobne i podobne s mjesta koja ne zaslužuju.E ljudi moji, zar ste toliko slijepi?????????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije