Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NISU IZGLASALI PRORAČUN

Vijećnici HGS-a nisu došli na sjednicu Gradskog vijeća, Kerumu smeta rušenje ugleda Splita

Rogoznica: Željko Kerum predstavio izborni program u svom hotelu Perla
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/3
21.09.2020.
u 11:08

HGS je nedolazak svojih vijećnika na sjednicu Gradskog vijeća obrazložio revoltom rušenjem ugleda Grada Splita zbog slogana Split je kurac.

Vijećnici HGS-a Željka Keruma nisu došli na današnji nastavak sjednice splitskog gradskog vijeća. Nije bilo kvoruma, sjednica nije održana pa nije izglasan rebalans proračuna.

Predizborna kampanja u Splitu već je počela, ocijenio je Tonči Blažević iz HSLS-a.

- Kerum 5-6 mjeseci prije izbora počne malo žešće glumiti oporbu, to je predstava za naivce - izjavio je Blažević s čim su se složili i drugi oporbeni vijećnici.

HGS je nedolazak svojih vijećnika na sjednicu Gradskog vijeća obrazložio revoltom rušenjem ugleda Grada Splita zbog slogana Split je kurac.

-Tražimo hitno zabranu tog slogana i kazneno gonjenje njenog autora Bojana Ivoševića, tražimo očitovanje gradonačelnika zašto je dao prostor na Vidilici 15. rujna gdje se održalo to ruglo, tražimo zašto gradonačelnik kao odgovorna osoba nije stao u obranu Splita - naveli su iz HGS-a.

Već su ranije podnijeli kaznene prijave protiv Bojana Ivoševića, gradonačelnika Krstulovića Opare zbog dodjele satiričnih nagrada Zlatni kurac kao i ovogodišnjih laureata, novinara Živane Šušak Živković, Gabriele Radanović i Damira Petranovića te prof. dr. Dejana Kružića.

- Sigurno uzrok bojkota sjednice Kerumovih vijećnika nije ovaj što se spominje po medijima protiv FB stranice Dnevna doza splitskog nereda, već je to samo povod, dok su uzroci puno dublji, gdje on traži neke svoje interese koje dosad nije dobio i traži prostor da dogodine opet ima nekakav utjecaj u Gradskom vijeću i Županijskoj skupštini - smatra Jakov Prkić iz stranke Pametno.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije