Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Županijska skupština

Vijećnici donijeli proračun "težak" 209,5 milijuna kuna

'varazdin/medjimurje, 10.07.2009.,varazdin, zupan varazdinske zupanije predrag stromar Photo: Marko Jurinec/Vecernji list'
'Marko Jurinec/Vecernji list'
15.12.2010.
u 15:10

Štromar je napomenuo da su prihodi od poreza i prireza drastično pali, a slično se očekuje i ove godine

Vijećnici Skupštine Varaždinske županije u srijedu su donijeli proračun "težak" 209, 5 milijuna kuna, dva milijuna kuna veći od ovogodišnjeg. Kako je objasnio župan Predrag Štromar, županijska se uprava pri izradi proračuna vodila samo štednjom, tim više što županijsku blagajnu opterećuje manjak od 15 milijuna kuna iz prethodne dvije godine.

U ovogodišnjem proračunu planiran je i dodatni manjak od 10 milijuna kuna. Štromar je napomenuo da su prihodi od poreza i prireza drastično pali, a slično se očekuje i ove godine. Stoga se odustalo od novih razvojnih projekata. Dio proračunskog manjka trebao bi biti nadoknađen u 2012. i 2013. godini, a dio i prodajom dionica Poduzeća za ceste i Hidroinga.

Županijske dionice u PZC-u, naime, vrijede 16,4 milijuna kuna, a Hidroinga sedam milijuna kuna. Štromar je kazao kako je u tim tvrtkama uloga županije kao vlasnika  samo deklarativna, a njihovom prodajom mogu se srediti županijske financije.

Komentara 1

VA
valek000
17:10 15.12.2010.

Koliki dio proračuna otpada na plaće zaposlenih u Županiji, koliko na telefone, a koliko na materijalne troškove...Koliko se plaća za JPP za obnovu zgrade, koliko za škole, ...Malo detaljnije nam to opišite

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije