Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mučiteljica života
Povratak na članak

Dok se cijelo društvo ne suoči s prošlošću, bitka oko povijesti vodit će se na ulicama

Prihvaćajući dokument, Vijeće će dati novi vijek trajanja ljevičarskoj tezi kako je komunizam ipak prihvatljiviji od fašizma

Komentari 12

Avatar Django
Django
23:40 05.03.2018.

Dakle, europska deklaracija o osudi totalitarnih režima između ostaloga jasno kaže da su se u bivšim komunističkim zemljama stare totalitarne strukture uspjele ne samo održati nego i u nekim zemljama ostati pri vlasti. Da pogađamo u kojim? Ova komisija ima članove koji su bili aktivni u komunizmu, a odlučuju o komunističkim simbolima!? Da ne povjeruješ. To je vjerodostojno koliko i arbitražni sud čiji su članovi uhvaćeni sa prstima u pekmezu pa sami za sebe presuđuju da sud nije kontaminiran. RiB (Red is bad)!

VL
NE
neboiznadzagreba
00:53 06.03.2018.

Hrvatski grb s početnim bijelim poljem položen u slovo "U" je simbol ustaštva, zvijezda petokraka komunizma, a pozdrav "Za dom spremni" je tek pozdrav. Hoćemo li u svojoj ludosti zabraniti i "Zdravo", i sve čemu je korijen - zdravlje, zdravstvo,o, Zdravka, Zdravku?

VL
DI
Direkt
20:58 05.03.2018.

Doista nije naporno. Prihvatiti pogreške prošlosti, ugledati se na civiliziran svijet, odbaciti fašizam, poštovati ustav i krenuti naprijed.

VL
BA
bakulušić
11:10 06.03.2018.

Da su hrvatski vojnici Srbe zarobljene u Oluji žive zakopali u napuštena rudarska okna i jame pa sve polili krečom i zabetonirali, bila bi to tragedija koja bi zgrozila svijet. Partizani i komunisti, pod zvijezdom petokrakom, su napravili baš to i, zanimljivo, nitko nije zgrožen. Štoviše, petokraka se glanca da bolje sjaji. Ima li to veze sa razumom ili je razum Hrvatsku napustio 1945. i još se nije vratio?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.