Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pantovčak

Vijeće za obranu o planu obrane, a ne o izbjeglicama

Zoran Milanovic
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
22.09.2015.
u 07:00

Dogovor neizvjestan jer predsjednica smatra da je prije plana obrane trebalo donijeti strategiju obrane i nacionalne sigurnosti

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i premijer Zoran Milanović sazvali su za danas na Pantovčaku sjednicu Vijeća za obranu.

Valja naglasiti da do ovog sastanka nije došlo zbog migrantske krize koja ovih dana zaokuplja Hrvatsku, nego je riječ o redovnom sastanku na kojemu će se raspravljati o strateškim dokumentima vezanim za obranu.

Dolazak na Pantovčak potvrdio je premijer Zoran Milanović, ali zato neće doći ministar obrane Ante Kotromanović koji je na službenom putu u Indoneziju. Ni oko tog dokumenta ne postoji suglasnost Banskih dvora i Pantovčaka. Predsjednica smatra da je prije donošenja plana obrane trebala biti donesena strategija obrane i nacionalne sigurnosti. Stoga je malo izvjesno da će danas biti postignut dogovor. 

>> Milanović: Oni koji misle Europu zatvoriti bodljikavom žicom su u zabludi

Komentara 10

Avatar majmunranko
majmunranko
08:01 22.09.2015.

Ne kužim, zašto mi i dalje imamo državne institucije, kad nikome ne služe? Sabor donese zakon o nadzoru državne granice, ovlasti MUP da ga provodi, a MUP i sam premijer ga odbijaju provoditi. Pa što će nam uopće mup, vlada i Sabor, fakat ne kužim? Svima otkaz i neka idu s Ostojom gladiti dupe džihadistima u Tovarnik.

EB
eto_bas_zato
08:30 22.09.2015.

ma izgubljeni su u vremenu i prostoru, ja ne znam kako si netko može dopustit da mu kroz državu prođe 30 000 ljudi koje nitko ne evidentira niti je ostojića briga tko su i što su. sve u svemu, jako loše, jako neozbiljno za jednog ministra i vladu

Avatar zajutrak
zajutrak
08:01 22.09.2015.

Ma nema sastanka ni dogovora, ako on ne može biti glavni, nema ni njega a kamo li dogovora. Za bilo kakav plan on nje sposoban ni stvortiti ga a kamo li bilo što ispoštovati .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije