Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPRAVEDNA SELEKCIJA

Vijeće studenata upozorilo Petrova zbog natječaja

Božo Petrov
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
21.03.2016.
u 12:21

Vijeće tvrdi da natječaj ne navodi kako je jedan od stručnih uvjeta koji kandidat mora imati i završen specijalistički diplomski stručni studij

Vijeće studenata veleučilišta i visokih škola RH danas je kritiziralo javni natječaj potpredsjednika Vlade Bože Petrova za poziciju predstojnika njegova ureda upozorivši ga za nepravednu selekciju.

Naime, Vijeće tvrdi da natječaj ne navodi kako je jedan od stručnih uvjeta koji kandidat mora imati i završen specijalistički diplomski stručni studij, iako to treba na temelju Zakona o državnim službenicima, odnosno Uredbi o klasifikaciji radnih mjesta u državnoj službi.

Stoga, tvrde, natječaj onemogućuje prijavu velikog broja diplomanata sveučilišta, veleučilišta i visokih škola sa specijalističkih diplomskih stručnih studija.

>> Božo Petrov bira šefa kabineta na javnom natječaju

>> Komunikologinja o odluci da Petrov šefa kabineta nađe na natječaju: 'Inzistira na transparentnosti'

Komentara 5

GR
Gradiščanka
13:14 21.03.2016.

Svakako je "pravilnija selekcija" kad ministri raspišu natječaj nego kad sami određuju savjetnike. Ali ni na ovaj način ne mogu svi biti izabrani, i moramo se početi učiti kako se živi s demokratskim procedurama. Gosp. Petrovu kapa dolje da činii korake u tom pravcu.

PO
pozornik66
13:11 21.03.2016.

Evo, oćeš bit pošten and transparentan pa te opet netko napadne, nemoš svima nikako udovoljit

BA
balic
12:59 21.03.2016.

Ma boli briga Petrova za vas,on se uhljebio. :))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije