Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"druga Libija"

Vijeće sigurnosti poziva Rusiju da dopusti intervenciju u Siriji

clinton, obama (1)
Reuters/PIXSELL
01.02.2012.
u 11:22

Kao Assadovi saveznici Rusi su najavili da će uložiti veto na bilo kakvu akciju UN-a protiv Damaska

Želeći izbjeći "drugu Libiju" SAD i njihovi saveznici jučer su pozvali Rusiju da odustane od protivljenja nacrtu UN-ove rezolucije kojom se od sirijskog predsjednika Bashara al-Assada traži prepuštanje vlasti i prekid nasilja zbog kojega su ubijene tisuće Sirijaca.

– Vrijeme je da međunarodna zajednica zanemari svoje nesuglasice i pošalje jasnu poruku potpore sirijskom narodu – kazala je američka državna tajnica Hillary Clinton Vijeću sigurnosti UN-a te podržala plan Arapske lige.

Rusija, jedan od najjačih Assadovih saveznika, najavila je da će uložiti veto na bilo kakvu akciju UN-a protiv Damaska, donosi AP, čime bi se moglo otvoriti poglavlje međunarodne vojne umiješanosti na način na koji se NATO umiješao u libijski građanski rat.

Clinton tvrdi kako UN-ova akcija u Siriji ne bi uključivala vojnu intervenciju. 

– Svjesna sam da su neki članovi Vijeća sigurnosti zabrinuti kako će se dogoditi još jedna Libija – kazala je Clinton te dodala kako ta usporedba nije istinita.

SAD su podržali britanski, francuski i diplomati Arapske lige također tvrdeći da cilj nacrta rezolucije nije vojna intervencija te kako će kontinuirano odgađanje akcije nevine civile stajati života.

Komentara 24

Avatar flegmatik
flegmatik
11:35 01.02.2012.

Baah - maknite sliku sa ovom babuskarom - jezim se od nje. Uostalom, zar nije najavila da se povlaci iz politike?

Avatar abcd
abcd
11:50 01.02.2012.

Želeći izbjeći \"drugu Libiju\" SAD i njihovi saveznici....bla bla bla --------------------------------------------------- pre pre pre pre pre brutalno. vecernjak bi trebao biti malo obazriv prema svojim citateljima, od ove slike nece moci spavati niti najgori sadisticki ubojica

XA
xaron
20:41 01.02.2012.

Ajde baba NE budali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije