Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbjegao zatvor

Vijeće ministara BiH pokreće istragu protiv Madunića

Ante Madunić
Foto: Tino Jurić/Pxsell
11.11.2013.
u 07:31

Vlasti u BiH traže samo potvrdu autentičnosti izdane potvrde na sudu u Imotskom, ali da istodobno ne traži i tumačenje hrvatskih zakona o nadležnosti izdavanja potvrde o nekažnjavanju, odnosno potvrde iz kaznene evidencije.

Vijeće ministara BiH pokrenut će istragu na koji je način hrvatski poduzetnik, bivši konzul Ante Madunić dobio državljanstvo BiH i time izbjegao služenje zatvorske kazne u Hrvatskoj. Pokretanje istrage u Ministarstvu civilnih poslova, najavio je predsjedatelj Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda. Dokumentacija odbjeglog bjegunca od hrvatskog pravosuđa Ante Madunića stigla je na analizu Ministarstvo pravosuđa RH.

Ministarstvo civilnih poslova, nakon navodno utvrđenog previda, posredstvom instituta međunarodne pravne pomoći, zatražilo je od hrvatskog Ministarstva pravosuđa da utvrdi autentičnost potvrde o nekažnjavanju koju je Maduniću izdao Općinski sud u Imotskom. Sporno je što je odbjegli Madunić na sudu u Imotskom zatražio, i dobio, potvrdu da kazneni postupak protiv njega nije u tijeku, ali nije za primitak u BiH državljanstvo donio potvrdu iz kaznene evidencije koju može izdati samo Ministarstvo pravosuđa RH.

Vlasti u BiH traže samo potvrdu autentičnosti izdane potvrde na sudu u Imotskom, ali da istodobno ne traži i tumačenje hrvatskih zakona o nadležnosti izdavanja potvrde o nekažnjavanju, odnosno potvrde iz kaznene evidencije.

>>Žrtva sam kredita u švicarcima, a računi u RH su mi blokirani

Komentara 2

CR
crogermane
10:30 11.11.2013.

Obožavam ove hrvatske Troglodite ...u jednoj ruci naoćale za sunce a u drugoj mobitel i u mislima jena ruka na srcu a druga u tuđem đepu!

FO
fora245
11:29 11.11.2013.

a ja mislio da su samo hercegovci lopovi ,ali ima biti da su ere amateri za sve ove profesionalne lopine

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije