Naslovnica Vijesti Hrvatska

Vijeće ministara BiH osudilo napade na novinara Večernjeg lista

U Platformi se navodi da su tokom 2017. godine zabilježena 24 slučaja napada na novinare
05. rujna 2017. u 16:14 2 komentara 1412 prikaza
Hassan Haidar Diab
Foto: Screenshot

Vijeće ministara BiH osuđuje svaki oblik prijetnji i napada na novinare i izražava spremnost za borbu protiv širenja govora mržnje, naglašeno je tokom razmatranja Platforme Vijeća Evrope za zaštitu novinarstva i sigurnost novinara.

U Platformi se navodi da su tokom 2017. godine zabilježena 24 slučaja napada na novinare koji dolaze iz Bosne i Hercegovine te su konkretno opisana dva slučaja koji se odnose na prijetnje novinarima „N1“ te  novinaru „Večernjeg lista“ Hassana Haidara Diaba, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Naslovnica Večernji list Zajedno 58. godina Intervju s Basharom Al-Assadom i afera oko Piranskog zaljeva Hassan Haidar Diab Obrana kolege HND osuđuje uvrede i prijetnje Večernjakovom novinaru Hassanu Haidaru Diabu Hassan Haidar Diab Hassan Haidar Diab Podrška Večernjakovom novinaru stiže iz cijele regije: Prijetnje su nedopustive!
NOVA KOLEKCIJA
Globalno popularna serija Igra prijestolja je završila, no čini se da je njezin utjecaj na modu itekako prisutan
  • ibiza:

    zasto su ga npali samo zato sto je korektani i iskren i zato budes napadnut zalosno...

  • sdpesticid:

    napudrani mediji više ni legalnog predsjednika sirije ne nazivaju teroristom po naputku zapada a sada se okreće pila naopako i prema onim profesionalnim neovisnim novinarima koji su istinito izvještavali. pitanje je kada će se pila opet naopako okrenuti i navedeni ... prikaži još! ne postane nekakav ''terorista'' a sve pod krinkom slobodnog i profesionalnog novinarstva ! kapa dolje gosp. novinaru.