Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
programsko vijeće

Vijeće HRT-a podržalo izvješća glavnih urednika radija i televizije

'20.09.2010., Prisavlje, Zagreb - Na HRT-u je odrzana sjednica Programskog vijeca HRT-a. V.d. glavni ravnatelj HRT-a Josip Popovac.  Photo: Boris Scitar/PIXSELL'
'Boris Scitar/PIXSELL'
28.03.2012.
u 14:19

Predsjednik uprave HRT-a Josip Popovac najavio je da će uprava na svojoj sutrašnjoj sjednici donijeti odluku o raspisivanju natječaja za urednike programa.

Programsko vijeće HRT-a na današnjoj je sjednici odlučilo da će od Odbora za zakonodavstvo zatražiti pravno tumačenje u kojem trenutku prestaje mandat članovima Vijeća koji su dali ostavke, odnosno prestaje li samim činom ostavke ili tek nakon što ih Sabor i formalno razriješi.

Vijeće se na taj potez odlučilo na temelju prijedloga člana Petra Lovrića, a nakon što su u posljednjih nekoliko mjeseci ostavke na svoje članstvo u Vijeću podnijeli Sanja Ivić, Viktorija Car, Milan Kujundžić, Ante Tomić i Darko Grivičić.

Vijeće je, priopćili su iz HRT-a, ujedno saborskom odboru poslalo i zahtjev za pokretanje postupka za prestanak mandata članu Programskog vijeća Grivičiću.

U nastavku sjednice Vijeće je prihvatilo izvješće o provedbi programskih načela i obveza utvrđenih Zakonom o HRT-u koje je podnijela Sanda Vojković Smiljanić. Vijeće je podržalo izvješće Duška Radića, glavnog urednika Hrvatskog radija. Iako je najavila da će biti suzdržana pri glasovanju, predsjednica Vijeća Nada Zgrabljić-Rotar podržala je izvješće. Prihvaćeno je i izvješće Brune Kovačevića, glavnog urednika HTV-a.

Nakon toga uslijedilo je izvješće predsjednika Uprave HRT-a Josipa Popovca o provedbi odredbe članka 11 Zakona o HRT-u, prema kojemu je HRT dužan najmanje 15 posto svog godišnjeg proračuna osigurati za nabavu europskih djela neovisnih proizvođača. Polovica tih sredstava mora biti namijenjena za djela na hrvatskom jeziku.

Popovac je istaknuo da je za 2011. iz proračuna za proizvodnju programa HTV-a, koji je iznosio 294 milijuna kuna, za nabavu spomenutih sadržaja trebalo naći 44 milijuna kuna, što predstavlja 15%. U 2011. za to je utrošeno 47 milijuna kuna ili 16,2%.

– HTV je ispunio zakonsku obvezu – dodao je Popovac. Predsjednik uprave HRT-a Josip Popovac najavio je da će uprava na svojoj sutrašnjoj sjednici donijeti odluku o raspisivanju natječaja za urednike programa. Kazao je da natječaj do sada nije bio raspisan zbog nelogičnosti u prošloj sistematizaciji prema kojoj mnogi ne bi imali potrebne uvjete za prijavu, što se željelo izbjeći. No sada je donesen novi pravilnik o sistematizaciji. Natječaj će biti interni te će trajati sedam dana, dodaju iz HRT-a.

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
14:55 28.03.2012.

I tako vijeće prihvatilo izviješće Sande Vojković...Ovo prezime Vojković mi je tako nekako poznato...aha sjetio sam se...mjuza,lova i te neke stvari...

Avatar Becarina
Becarina
15:19 29.03.2012.

Treba biti slijep i gluh da bi mogao vjerovati da nema cenzure.Do izbora smjeli bar hdz kritikovati.Onda referndum za eu ,sama propaganda,sada zbunjeni neznaju kome bi pogodovali boje se da se nekom ne zamjere.Sto je tomic otisao nije vazno,dosada ne fali nikome jer antihrvata ima i previse

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije