Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pale teške riječi

Đapić ostaje na čelu gradskog vijeća: Nakon žestoke rasprave glasovanje završilo 18:18

Anto Đapić,Osijek
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/7
18.03.2015.
u 11:55

Burna se rasprava vodila od početka, a 'nemojmo praviti cirkus' rečenica je koja se najčešće spominjala

Anto Đapić ostaje na čelu gradskog vijeća Osijeka, za njegovu je smjenu bilo 18 vijećnika, jednako koliko i za njegov ostanak. S obzirom na to da je odnos glasova bio pola-pola, Đapić ostaje na svojoj poziciji. Za njegovu smjenu bilo je potrebno 19 ruku. Glasovanje je bilo tajno, a prisutno je svih 36 vijećnika.

Potporu Đapiću jasno je iskazao gradonačelnik Ivica Vrkić koji smatra da je Đapić izvrsno vodio sjednice. - Griješio je, kao što sam i ja griješio, i zato je savršen - rekao je Vrkić.

Burna rasprava prije glasovanja

Prije glasovanja o smjeni na početku sjednice se vodila burna rasprava, a "nemojmo praviti cirkus" rečenica je koja se najčešće spominjala. Zahtjev za smjenu potpisalo je, podsjetimo, 15 vijećnika iz redova HDSSB-a, Gogo i nezavisni Mario Galić.

Kao razloge za smjenu naveli su njegov rječnik na sjednicama, odnosno vrijeđanje vijećnika, kao i to što je odbio sazvati sjednicu vijeća o stanju u HNK. - Grad Osijek i poduzeća nisu švedski stol, ali zbog vašeg švedskog stola rasle su cijene prijevoza u GPP-u. Dosljedno ste nedosljedni, jedan dan desno, drugi lijevo, a najgore je što naš grad sve više tone. Zbog udaraca prema vijećnicima niste dostojni biti predsjednikom vijeća - poručio je Đapiću Krešimir Bubalo, bivši HDSSB-ov gradonačelnik. Podsjetio je i kako je Đapić još 2008. poručivao vijećnicima da "idu u vražju mater".

- Da ne trepnete lažete! Potpuno hladno i brutalno iznosite neistine - rekao je Đapiću Miroslav Šimić iz GOGO-a (Građanska opcija Grada Osijeka), osvrćući se na njegove izjave o svom zapošljavanju u Krašu. Đapić je, naime, izjavio kako se "u doba Nadana Vidoševića" nitko u Krašu nije mogao zaposliti bez veze. - Zaposlen sam u travnju 2004. a gospodin kojeg spominjete počeo je raditi godinu dana kasnije - dodao je Šimić.

Protiv Đapićeve smjene je laburist Jaroslav Pecnik. - To je čisto politikantstvo, stalno govorimo kako ljudi gladuju, kopaju po kontejnerima, mladi odlaze. No, ovdje se radi čisto o želji da se isprovociraju izbori jer HDSSB bez vlasti gubi kisik - izjavio je Pecnik. Ne radi se, dodao je, o Đapiću, nego je to "zgodna prilika da se dograbi vlast".

Reakcije na spominjanje Glavaša

- Neograničena glupost i licemjernost mi kod HDSSB-a najviše smetaju. Stranka je to u čijim je redovima Ivan Drmić koji se javno hvali kako je krao glasove na izborima, potkupio je suce Vrhovnog suda, a počasni je član stranke nepravomoćno osuđen za ratne zločine - nastavio je Pecnik. Podsjetio je i kako ga je Glavaš nedavno u hodniku vijećnice nazvao "pacovom".

Spominjanje Glavaša izazvalo je burnu reakciju u redovima njegove stranke. - Glavaš je heroj Domovinskog rata, a vi 20 godina živite na njegovu pljuvanju - odgovorio je Bubalo. Ne treba spominjati, nastavio je, onog tko nije tu. - Govorimo o onima koji projure put vjetra, udjele epitet "pacov" i onda se povuku da štrajkaju glađu, a nema Đapića da nosi čokoladice - replicirao je Pecnik.

>>Đapić: 'Aktualni sat na sjednici Vijeća ću biti ja, nema ništa zanimljivijeg'

>>Đapić: Najpametnije je da me se ne dira jer ću biti još brutalniji...

Komentara 11

Avatar Bekrija
Bekrija
12:17 18.03.2015.

taj čovjek što dotakne uništi, najobičniji grobar.

Avatar nisamgladan
nisamgladan
12:07 18.03.2015.

Interesantni su mi ovi (HDZ,SDP, Đapićevi i ostali) koji su napravili neprirodnu koaliciju samo da sruše HDSSB s vlasti. Oni govore o težnji HDSSB-a za vlašću. Pa dok je HDSSB bio na vlasti u gradu (blagajna je bila u minusu) i kad im je predao vlast blagajna je bila u plusu. Sad je u tolikom minusu da je interesantno kako uopće grad funkcionira. Nadam se samo da građani Osijeka to prepoznaju i da će na slijedećim izborima kazniti sve koji rade protiv grada a za svoju korist.

LE
LeonardS
12:05 18.03.2015.

Đapić je pobjegao iz Osijeka kad je prva puška opalila i onda išao rušiti Paragu , to je istina i povjest ona se ne prepisuje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije