Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAŽI NJEGOVU OSTAVKU

Vidović Krišto: Jandroković je odgovoran da već 11 mjeseci poslove tajnika sabora obavlja neovlaštena osoba

Zagreb: Saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto održala je konferenciju za medije
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/2
07.09.2021.
u 12:16

Izraditi prijedlog za imenovanje Tajnika traje nekoliko minuta, te s time ni pandemija, ni potres, ni bilo koja druga okolnost nemaju nikakve veze, smatra

Jučerašnja izjava u kojoj je Gordan Jandroković 'malim prijestupom' nazvao obnašanje dužnosti tajnika Sabora iako mu je istekao mandat, blago je rečeno skandalozna i uvredljiva za hrvatske građane, napisala je nezavisna Karolina Vidović Krišto u svom otvorenom pismu. 

-  Sabor je najviše zakonodavno tijelo Republike Hrvatske, a tajnik Hrvatskog sabora je onaj koji vodi poslove Hrvatskog sabora, sklapa ugovore te organizira funkcioniranje Sabora i njegovih radnih tijela. Vi ste odgovorni da već 11 mjeseci poslove Tajnika Sabora obavlja neovlaštena osoba, napisala je. 

Izraditi prijedlog za imenovanje Tajnika traje nekoliko minuta, te s time ni pandemija, ni potres, ni bilo koja druga okolnost nemaju nikakve veze, smatra Vidović Krišto.

- Dok Vi šeretski relativizirate ovaj teški prijestup, hrvatske građane se i za najmanje kašnjenje brutalno kažnjava, piše. 

Kako je kazala, poduzetnici zbog jednog dana kašnjenja podmirivanja poreznih obveza i duga od 10 kuna ne mogu sudjelovati u javnom nadmetanju, a hrvatski se građani blokiraju zbog jednog dana kašnjenja, čime automatski upadaju u dužničko ropstvo te gube kreditnu i financijsku sposobnost.

-  Ne želim rabiti ovako tešku formulaciju, ali ću reći da ovo što radite nije samo šlampavost i nesposobnost, te se definitivno više ne može tolerirati. Zanima me koliko dugo bi Vaš vozač ostao na radnom mjestu da zakasni jedan sat, te da ga čekate na cesti. Vjerojatno biste tada rekli da to nije dostojno predsjednika Sabora, i vozač bi dobio otkaz. Ukoliko Vam je imalo stalo do razvoja demokratske kulture u Hrvatskoj, do uspostave vladavine prava u Hrvatskoj, u kojoj su svi građani jednaki pred zakonom, te ukoliko Vam je stalo do osobnog dostojanstva pred hrvatskom javnošću, onda trenutačno morate podnijeti ostavku - stoji u pismu. 

>> VIDEO Josipović: Milanović im se svima narugao i poručio da su nebitni

Komentara 6

Avatar Le-Freak
Le-Freak
13:23 07.09.2021.

Ova je zenski Bulj.

DU
Deleted user
12:57 07.09.2021.

Krištovica je u pravu oko imenovanja tajnika . Zamjeram joj uporabu neprikladne riječi "šeret " koja ne spada u hrvatski jezični korpus . Mogla je birati između nekoliko riječi ( šaljivac , komedijaš, lukavac , vjetropir , prepredenjak, zgubidan ,obješenjak ) , ali nije . Gđo Krišto , Hrvatska se voli i jezikom . Pripazite na izričaj .

ČS
Čuvaj se senjske ruke
12:22 07.09.2021.

Ako je u pitanju visoka politika, onda prijestupi i nezakonite radnje nemaju veze. Nitko se protiv toga ne buni, čak ni mali ljudi koje proganjaju ako idu na crveno ili ne plate 1o kn račun za struju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije