Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Vidošević: Tužan sam, stanje je alarmantno

Naglasio je da za svoje poraze nikada neće kriviti druge jer je to naučio od svoga oca. Ustvrdio je kako kampanja koju je on vodio nije bila blaga, već je nudila izlaz iz krize.
27. prosinca 2009. u 21:28 19 komentara 2 prikaza
nadan vidošević
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/14

– Tužan sam jer očito ideja za koju smo se zalagali nije doprla do građana. Od ljudi koji su ušli u drugi izborni krug očekujem da poslušaju ono što smo mi drugi govorili u predizbornoj kampanji – izjavio je Nadan Vidošević, jedan od izbornih gubitnika.

Nema nove stranke
Iako su se u njegovu stožeru s nestrpljenjem očekivali neslužbeni rezultati Državnog izbornog povjerenstva, već izlazne ankete upućivale su na to da Nadan Vidošević neće ući u drugi krug.

No, on je rezolutno odbio mogućnost sudjelovanja u osnivanju neke gospodarske stranke, a nije htio ni izrijekom reći koga će podržati u drugom krugu. Samo je ponavljao da je umoran od političkih fraza i da bi potporu dao samo onome tko zna kako će Hrvatsku izvesti iz krize.

Nekoliko sati prije službenih rezultata istaknuo je da se neće više baviti aktivno politikom, da za njega uvijek ima posla i da se vraća čokoladama u Krašu. U vrlo emotivnom govoru, obraćajući se svojim članovima stožera i simpatizerima, naglasio je da za svoje poraze nikada neće kriviti druge jer je to naučio od svoga oca.

Vidošević je naglasio mladim ljudima koji su činili njegov stožer da sloboda nije fraza i da oni koji nemaju posao i čije plaće opterećuju krediti nisu slobodni.

Godina za kamate
Međutim, pozvao je birače da izađu u drugi krug izbora jer je situacija u Hrvatskoj alarmantna s obzirom na to da je svako dijete rođeno na Božić već dužno 10 tisuća eura, svaka četveročlana obitelj 40 tisuća eura, a ako je slučajno u toj obitelji majka zaposlena u tekstilnoj industriji, ona cijelu godinu radi samo za otplatu kamata. Ustvrdio je kako kampanja koju je on vodio nije bila blaga, već je nudila izlaz iz krize.

Zadar: Testiranje na Covid-19 u Općoj bolnici
PISMO OBIŠLO HRVATSKU
Prebolio COVID-19 pa otkrio što morate imati doma: 'Korona boli kao sam vrag'
NOVA REVOLUCIJA POLJOPRIVREDE
Star Trek na hrvatskoj njivi: Dronovi snimaju štetnike, AI zbraja kukuruz, traktor sam vozi...
  • -obrisani-:

    Sve je ovo u pet grama ,a kad su vec kandidati tako ujednaceni,najbolje je bilo da su u drugi krug usli Vesna i Nadan barem djeluju otmjeno.Pogledajte ovog favorita broj jedan,ko da ga pravilo od plastelina.

  • Jurek:

    Da, žalosno je da su vam sad građani krivi za svu trulež i afere koje se događaju.