Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Vidošević: Ovo su povijesni i prijelomni izbori za Hrvatsku

Mandat predsjednika traje pet godina, no vrlo je vjerojatno da će onaj kandidat kojega građani sada izaberu, dobiti i drugi mandat - smatra Vidošević.
24. studenoga 2009. u 11:38 46 komentara 3 prikaza
nadan vidošević
Foto: Kristijan Herceg/24sata

ČAKOVEC - Ovo su povijesni i prijelomni izbori za Hrvatsku, kao što su to bili izbori 1990. ili 2000. godine. Izgleda da takvi važni izbori u Hrvatskoj padaju svakih deset godina - kazao je danas u Čakovcu predsjednički kandidat Nadan Vidošević, dodavši da će se na izborima 27. prosinca ili u drugom krugu u siječnju odlučivati o sudbini Hrvatske u idućih deset godina.

- Mandat predsjednika traje pet godina, no vrlo je vjerojatno da će onaj kojega građani sada izaberu, dobiti i drugi mandat - smatra Vidošević. 

- Hrvatska je ušla u dužničko ropstvo jer je zapostavljan rad i počeo se trošiti tuđi novac. Slovenija je to iskoristila i ucjenom došla do Arbitražnog sporazuma do kojega ne bi došlo bez utjecaja SAD-a, a vjerojatno i Velike Britanije.

- Ključno je da arbitri budu iz redova profesionalaca koji imaju iskustva u razgraničenjima na kopnu, a posebno na moru - istaknuo je Vidošević. U Hrvatskoj je porezna politika vođena populistički, a i tečajna je vođena pogrešno. Sastao se i s guvernerom HNB-a Željkom Rohatinskim, kojemu je, kaže, iznio svoje planove i saslušao njegova razmišljanja.

- Mislim da smo se načelno dogovorili. U meni će i guverner i Vlada imati ozbiljnog partnera - kazao je Vidošević u razgovoru za lokalni radio.

usporedila
Ella Dvornik objavila koliko zarađuju YouTuberi u Hrvatskoj: 'Pa kažu da nađeš pravi posao'
PBZ CROATIA OSIGURANJE
NIKA ISTRAŽUJE
Jesu li uplate u obvezni mirovinski fond moja imovina?
  • bilibrig:

    upravo zato mi nebi smjeli izabrati Vidoešvića za predsjednika.

  • bilibrig:

    Za cijelo svoje imanje u Gorskom kotaru, sa kućom, ribnjacima i tko zna koliko hektara zemljišta Vidošević plaća godišnji porez od samo 500 kuna. i on bi bio predsjednik????

  • mojemisljenje:

    A koji PRASAC !!!