Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Vidjet ćemo hoće li biti sankcija za članove HDZ-a koji dođu na skup u Vukovaru'

Upitan za komentar istupanja iz HDZ-a 19 članova stranačkog ogranka na zagrebačkom Žitnjaku, Plenković je odgovorio 'nemam komentara'
12. listopada 2018. u 12:18 28 komentara 1343 prikaza
Andrej Plenković
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković danas je na novinarsko pitanje hoće li biti sankcija za članove stranke koji eventualno dođu u subotu na prosvjedni skup u Vukovaru odgovorio "vidjet ćemo”.

"Vidjet ćemo", kratko je odgovorio Plenković na novinarsko pitanje.

Ivan Penava Vukovar Tko (ne) dolazi na prosvjed: Penava pokrenuo lavinu, a sad šuti

Najave da će dio članova HVDRA-e ipak ići na prosvjed u Vukovar, unatoč odluci Glavnog odbora, prokomentirao riječima da je to pitanje za predsjednika HVIDRA-e Josipa Đakića.

Novinari su ga, naime, pitali da komentira "raspad” u HVIDRA-i s obzirom na to da je nekoliko njezinih najvećih podružnica najavilo da će otići na prosvjedni skup u Vukovaru, a premijer je odgovorio – "To pitajte Đakića”.

Upitan za komentar istupanja iz HDZ-a 19 članova stranačkog ogranka na zagrebačkom Žitnjaku, Plenković je odgovorio "nemam komentara”.

Branko Bačić Bačić o prosvjedu u Vukovaru: 'HDZ nikoga iz stranke tko se pojavi na skupu nema namjeru sankcionirati'

Plenković je odgovarao na novinarska pitanja nakon predstavljanja projekta OBZOR 2020 na Institutu Ruđer Bošković i tom prilikom istaknuo da Vlada jako puno izdvaja za znanost i znanstvenu infrastrukturu te da će, sukladno rastu gospodarstva i mogućnostima, dodatno financirati znanost.

Plenković: Vi morate biti konkretna snaga gospodarstva

Današnji ‘Đir po OBZOR-u 2020 IRB-a: Od OBZOR-a do kapitalnog projekta O-ZIP-a’ na Institutu Ruđer Bošković u Zagrebu uveličao je i poseban gost. Predstavljanje projekata financiranih iz programa EU za istraživanje i inovacije OBZOR odslušao je i premijer Andrej Plenković u društvu ministrice Gabrijele Žalac te pomoćnika ministrice znanosti i obrazovanja Tome Antičića. Nakon uvodnog govora ravnatelj Instituta dr. sc. David Matthew Smith, gostima se obratio i premijer.

– Vi ste snaga koja će omogućiti Hrvatskoj da napravi upravo ono što je smisao ovog velikog projekta O-ZIP, vrijednog 72 milijuna eura, koji će pomoći da se vaša dostignuća i rješenja pretoče u konkretnu korist za naše gospodarstvo – poručio je premijer podsjećajući kako je O-ZIP četvrti projekt po vrijednosti u Hrvatskoj, nakon Pelješkog mosta, LNG-a i broadband infrastrukture. Plenković se upoznao s projektima EUROfusion i PaRaDeSec. (Zoran Vitas)

Pogledajte video svađe Pernara i Plenkovića:

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
  • carlo.maldini.96:

    Da ima išta od tog prosvjeda ne bi vi pisali stotine članaka.

  • Bojance:

    Prosvjed je promašio ceo fudbal, sad kad ne uspije samo će ojačati Plenkovića i umrtviti ionako jalovu hrvatsku desnicu:/

  • tegovdizac:

    19 članova od 200 tisuća, mislim da je panika u hdzu haha