Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najizdržljiviji

VIDEO Vodeni medvjed jedino je biće koje može preživjeti u svemiru

vodeni medvjed (1)
10.09.2012.
u 10:02

Riječ je o vrsti tardigrada, bićima koja su u stanju usporiti svoj metabolizam na 0,01 posto rada

Vodeni medvjed, minijaturni beskičmenjak veličine od 0,5 do 1,5 milimetara, tijela prekrivenog kutikulom i s osam nožica sa sićušnim kandžama na vrhu, jedino je biće koje može preživjeti u otvorenom svemiru, piše portal motherboard.

Riječ je o vrsti tardigrada, bićima koja su u stanju usporiti svoj metabolizam na 0,01 posto rada, i to sve do onog trenutka dok im se organizam ne prilagodi uvjetima u okolišu.

Istraživanja koja su provedena na Međunarodnoj svemirskoj postaji na koju su dopremljeni vodeni medvjedi pokazala su da su u stanju preživjeti svemirske temperaturne razlike od +149 do –237 Celzijevih stupnjeva.

Podrijetlo tardigrada znanstvenici još nisu uspjeli do kraja utvrditi, no zna se da su slični antropoidima i baršunastim crvima.

Komentara 4

OB
-obrisani-
11:42 10.09.2012.

Znači, evolucionisti će morat revidirat svoju teoriju....prije će bit da je čoek nasto od međeda, nego od majmuna....

LP
Lebron Petrovic
11:59 10.09.2012.

Mali medo !

Avatar gadogadni
gadogadni
13:27 10.09.2012.

svemirski medo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije