Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PALI U AKCIJI POLICIJE

VIDEO Uhićeni djelatnici zračne luke na Tenerifima: Putnicima iz kofera krali nakit, novac, satove...

Foto: Španjolska policija
1/3
16.12.2023.
u 13:51

Zasad je uhićeno 14 osoba, navodi policija, dok je još 20 pod istragom. Osim toga, objavili su i detalje ove operacije kradljivaca

Ukupno 34 osobe trenutno su pod istragom španjolske policije nakon što je otkriveno kako su mjesecima kao djelatnici tenerifske zračne luke Sur-Reina Sofia putnicima krali vrijedne predmete iz kofera. Kako je objavila policija, istraga je počela nakon što je sve više ljudi počelo prijavljivati slučaje nestanka stvari iz njihovih kofera, s time da su probleme imali i turisti i Španjolci. 

Zasad je uhićeno 14 osoba, navodi policija, dok je još 20 pod istragom. Osim toga, objavili su i detalje ove operacije kradljivaca. Svatko je imao svoj zadatak, točno po određenoj hijerarhiji, navodi španjolska policija, a prilikom pretrage ormarića, vozila i domova pronašli su im čak 29 ručnih satova, 120 komada nakita, 22 mobilna telefona, elektroniku, 13.000 eura u gotovini, pa i jedno skupocjeno vozilo.

- Kada bi kofere prebacili u prtljažnike aviona, utovarili bi ih i istovarili sporijim tempom. Unutar prtljažnog prostora bi otvorili prtljagu, izvan vidokruga ostalih korisnika, te povlačili patentni zatvarač kofera kako bi ih potpuno otvorili. Nakon što bi izvadili predmete koji su ih zanimali, ponovno bi zatvorili patentni zatvarač kako bi kovčeg ostao bez ikakvih znakova otvaranja - objasnila je policija. 

- Kako nitko ne bi primijetio ove zločine, osumnjičeni su čak i postavili kovčege kao barijeru između vrata skladišta i unutrašnjosti, a čak su stavili i zaštitne cerade kojima su htjeli osigurati da se prtljaga ne miče tijekom polijetanja i slijetanja - objasnila je policija.

POVEZANI ČLANCI:

U ovoj operaciji ukradeno je satova, nakita i ostalih vrijednih predmeta u iznosu od čak 1.953.571 eura, a velik dio toga je već i prodan, zbog čega se istražuje i 27 draguljarnica u Santi Cruz na Tenerifima. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije