Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tradicija

VIDEO U Krakovu održano natjecanje u izradi jaslica

Auto-moto
Foto: Renato Branđolica
1/2
07.12.2012.
u 17:14

Događaj na glavnom gradskom trgu okupio je brojne Poljake i turiste iz raznih zemalja

Izložba minijaturnih jaslica danas je u Krakovu okupila brojne Poljake i turiste iz raznih zemalja. Na glavnom gradskom trgu, pokraj kipa književnika Adama Mickiewicza, postavljene su sve jaslice čiji su ih vlasnici napravili za tradicionalno natjecanje u prikazu rođenja Isusa Krista.

– Ovo je jednostavno prekrasan mimohod. Više smo puta bili ovdje, vještina i rad koji su utrošeni na ove jaslice apsolutno su fantastični – kaže Diana iz Velike Britanije, koja je samo jedna od brojnih turista koje je ovaj događaj privukao.

Među izlošcima našlo se svakakvih primjeraka, od jednostavnih dječjih radova pa do pomno izrađenih rukotvorina na koje je utrošeno i nekoliko mjeseci. Među njima je i rad Poljaka Wladislawa Slabonskog kojemu je izrada takvih predmeta hobi.

– Ne mogu zamisliti život bez krakovskih jaslica, bez sudjelovanja u natjecanju. To mi je postala neka vrsta terapije, izvor sreće i strasti u životu. Zahvalan sam Bogu što mi je dao takvu strast, to mi je kao drugi život – kaže Slabonski.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije