Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
videopoziv

VIDEO Trump izazvao Obamu: Objavi ocjene i donirat ću 5 mil. $

donald trump
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
Autori: sp, IČ/VLM
24.10.2012.
u 12:47

Iako se očekivalo da će Trump objaviti dokaze o razvodu prvog para SAD-a, to se nije dogodilo

Donald Trump, američki biznismen, milijarder i pristaša republikanskog predsjedničkog kandidata Mitta Romneyja, dva tjedna prije predsjedničkih izbora lansira novu optužbu protiv Baracka Obame – tvrdi da je predsjednički par u jednom razdoblju ozbiljno razmišljao o razvodu i da o tome postoje dokumenti, zahtjev za razvod koji nikad nije potpisan.

No, iako se očekivalo da će Trump danas objaviti te dokumente, to se nije dogodilo. Naime, Trump je danas objavio video u kojem poziva predsjednika Obamu da objavi dokumente sa svojim ocjenama s fakulteta i zahtjev za izdavanje putovnice, a zauzvrat će, kako je najavio u videu, uplatiti pet milijuna dolara u bilo koju humanitarnu udrugu koju Obama odabere. 

>>U trećoj televizijskoj debati Obama pobijedio Romneyja

Rok za objavu 31. listopada

Trump je Obami dao i rok za objavu dokumenata – 31. listopada do pet sati. Vjeruje da je to ponuda koju Obama "neće moći odbiti". Smatra da je predsjednik Obama najmanje transparentni predsjednik u povijesti Amerike.

– Nažalost, ne znamo gotovo ništa o većem dijelu Obamina života, a on je ustvari potrošio milijune dolara da bi to tako i ostalo. (...) Ako objavi te dokumente, to će zaustaviti pitanja, ali i ljutnju brojnih Amerikanaca. (...) Ne samo da ću ja biti sretan i zadovoljan, nego i američki narod i dobrotvorna ustanova kojoj budem uplatio novac – istaknuo je Trump.

Gdje je rođen Obama?

Inače, Trump je već propao s tvrdnjom da Obama nije rođen na Havajima, nego u Keniji, što bi ga diskvalificiralo za američkog predsjednika. Pokret čajanke podupirao je Trumpa u tim tvrdnjama, ali Obama je lani objavio svoj rodni list i priče su prestale. Barack i Michelle upravo su 3. listopada proslavili 20 godina braka, na dan prvog TV sučeljavanja s Mittom Romneyem, a bračni je par čestitke izmijenio i javno, tvitovima. “Prije 20 godina oženio sam ljubav svog života i najbolju prijateljicu”, napisao je Barack, a Michelle odgovorila: “Hvala što si bio nevjerojatan partner, prijatelj i otac svakoga dana.”

>>Sve o utrci Obame i Romneya pratite u našoj specijalnoj rubrici Američki izbori

Komentara 8

SE
sestrićna
13:05 24.10.2012.

nije valjda da ju je trump zaveo?

OB
-obrisani-
13:51 24.10.2012.

nemačka banka je finasirala Romniyevu kampanju sa nekih 80.000$

GU
Gumba017
23:39 24.10.2012.

Da Donald ovo radi Putinu, vec bi bio u Gulagu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije