Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

VIDEO Trajekt Petar Hektorović jedva izbjegao nesreću: Malo je nedostajalo do havarije

Na službenim stranicama Jadrolinije stoji kako je trajekt "Petar Hektorović" dug 91,8 metara, širok 18 metara te može primiti 1080 putnika i 120 vozila
13. studenoga 2019. u 10:20 7 komentara 8680 prikaza
Foto: YouTube
Pogledajte galeriju 1/5

Kolika je snaga valova i vjetra bila jučer, pokazuje i video na kojem se vidi kako je malo nedostajalo da dođe do pomorske nesreće. Posebnim manevrom kapetan Jadrolinijina trajekta ''Petar Hektorović'' spriječio je udar gotovo 92 metra dugog trajekta u pristanište.

Poplavljena Dioklecijanova palača JUGO KAKVO NE PAMTE VIDEO Poplavljena Dioklecijanova palača: 'Pumpe nisu bile dovoljne za borbu s vodom'

Snimku je objavio na Youtubeu Marinko Zubčić. 

– Samo spretna i brza reakcija kapetana trajekta "Petar Hektorović" otklonila je prijetnju udara trajekta u pristanište. Reful vjetra od preko 100 km/h naglo je približio trajekt k pristaništu – izjavio je Zubčić za Morski. 

Na službenim stranicama Jadrolinije stoji kako je trajekt "Petar Hektorović" dug 91,8 metara, širok 18 metara te može primiti 1080 putnika i 120 vozila.

EU fondovi Bjelovar
PRIJAVITE SE
KONFERENCIJA BJELOVAR:„Kako transparentnost utječe na razvoj poduzetništva”
Skipper4you.com
MIRNO MORE
Znate li da se kod nas školuju skiperi koje cijene svugdje u svijetu
 • Avatar Mohawk
  Mohawk:

  Bio sam u brodu. Sve je prošlo u redu zahvaljujući posadi s kapetanom kojima se od srca zahvaljujem. Kad sam izašao na vrata pramca broda čekala nas je HTV sa reporterkom Silovic i snimateljem. Pitali su me kako je bilo. ... prikaži još!. Rekao sam da nas je malo ljuljalo, ali smo bili u sigurnim rukama posade Petra Hektorovica. Gosp. Marinko Zubčić ,kojega dobro poznajem, snimao je sve iz vana. Bilo je tu još Visana - g. Ivo Pecarevic , Toni Lincir i drugi. Hvala svima.

 • info_punkt:

  "Kolika je snaga valova i vjetra bila jučer, pokazuje i video..." ,,,,,, video ne pokazuje nikakve valove, jer za juga u viškoj luci nema valova. Vjetar dolazi od pravca Milne, pa onda prelazi preko brda što ga dijelom slabi a ... prikaži još! u uvali je to pravac od Kuta (istočni dio grada) prema luci, a to je ispod kilometra i nikavi ozbiljni valovi se ne mogu razviti, kao što se i vidi na snimci. Jugo za razliku od bure rijetko puše u refulima, ali ovo je jedan od tih slučajeva, pa je malo iznenadio kapetana. Ništa tako spektakularno, niti bi to bila nekakva teška nesreća, više bi brod očešao pristanište uz manja oštećenja na jednom i drugom (zato služe one velike gume/bokobrani na pristaništu).

 • mikrogrizzly:

  Koliko vidim na snimci, Hektorović je pokušao pristati u gradu Visu jer se u pozadini vidi samostan Prirovo, a što je bila otegotna okolnost - u ovom slučaju je visoka silueta trajekta (ima unutra i lfit za putnike), inače građenom ... prikaži još! u Japanu za oceanske uvjete, bila odlučujuća za nalet vjetra u tom opsegu. Olakotno je što grad Vis ima potkovičasti zaljev otvoren prema kopnu RH odnosno oni su tamo iznimno osjetljivi na buru, a ne na jugo koje puše sada...