Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nezaposleni

VIDEO Težak život slijepih u Bugarskoj

mad3
Foto: Pixsell
1/2
20.12.2012.
u 09:26

Poduzeća koja su nekada planski zapošljavala npr. osobe s oštećenim vidom danas više ne postoje ili rade na rubu likvidnosti

Bugarska je od 2007. članica Europske unije. Ulazak u EU mnogim je građanima donio boljitak i bolje materijalno stanje. No nisu svi profitirali od ulaska na zajedničko tržište. Među ovaj dio stanovništva spadaju i osobe s posebnim potrebama.

Poduzeća koja su nekada planski zapošljavala npr. osobe s oštećenim vidom danas više ne postoje ili rade na rubu likvidnosti. Usprkos zakonskim odredbama po kojima su poslodavci obvezni zapošljavati najmanje 3 posto radnika s tjelesnim oštećenjem, malo tko se pridržava ovog pravila. Tako su mnogi slijepi u Bugarskoj danas prisiljeni na život od skromne socijalne pomoći.

Komentara 3

Avatar ivek
ivek
10:11 20.12.2012.

tesko je zivit u bugarskoj,,,

OB
-obrisani-
11:27 20.12.2012.

Htjeli su Kapitalizam i Europu . Što su željeli to su i dobili.

TO
Toni50
12:59 20.12.2012.

, VIDEO Težak život slijepih u EU - Bugarskoj ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije