Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nesreća na Gibraltaru

VIDEO Brod natovaren s 250 tona dizela sudario se s tankerom, strahuje se od izlijevanja nafte

Sudar teretnog broda i tanker kod Gibraltara
Foto: Reuters/Pixsell
1/8
30.08.2022.
u 14:48

"Lučka kapetanija uputila je brod OS 35 na Eastside kako bi osigurala njegovo nasukavanje i na taj način pokušala što je moguće više smanjiti rizik od potonuća broda i osigurati živote pomoraca na brodu'', objavila je Vlada Giblartara.

Teretni brod koji je prevozio 250 tona dizela sudario se s tankerom kod obale Gibraltara. Do sudara je došlo tijekom noći, a sada postoji strah od izlijevanja nafte u vodama koje pripadaju Velikoj Britaniji. 

Brod Bulk Carrier OS 35 IMO9172399 sudario se s LNG tankerom ADAM LNG, koji je trenutno usidren na zapadnoj strani poluotoka, u ponedjeljak kasno navečer. Brod je prevozio 183 tone loživog ulja, 250 tona dizela i 27 tona maziva. Na njemu su bila 24 člana posade, priopćila je vlada Gibraltara.

Tegljači su raspoređeni između brodova i postavljena je zaštita kako ne bi došlo do izlijevanja i širenja nafte. U sve je uključena Lučka uprava. "Lučka kapetanija uputila je brod OS 35 na Eastside kako bi osigurala njegovo nasukavanje i na taj način pokušala što je moguće više smanjiti rizik od potonuća broda i osigurati živote pomoraca na brodu. Brod je trenutno nasukan u zaljevu Catalan." Dodali su kako već 'leži na morskom dnu u 17 metara dubine, na samo 200 metara od obale'. 

Posade su 'na zahtjev kapetana' još uvijek na brodu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije