Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EKOLOŠKA KATASTROFA

VIDEO Strašan požar u Veneciji: Gori tvornica boja i lakova, toksični dim širi se gradom

Požar u tvornici kemikalija kod Venecije
Foto: Reuters/Pixsell
1/7
15.05.2020.
u 14:27

Hitna pomoć i vatrogasne službe još uvijek su na licu mjesta, a televizijski kadrovi pokazali su oblake gustog crnog dima vidljive s nekoliko kilometara udaljenosti.

U petak u jutarnjim satima došlo je do strašne eksplozije u kemijskoj tvornici boja i lakova u industrijskoj zoni Venecije. Eksplozija je zatim prouzročila požar zbog kojeg je cijeli grad već satima natkriven gustim crnim dimom i toksičnim oblacima. 

Zbog ove katastrofe lokalne su vlasti izdale naredbu stanovnicima da ne napuštaju kuće zbog potencijalno opasnih kemijskih spojeva u zraku te da zatvore svoja vrata i prozore, javlja Reuters

Lokalni list Corriere del Veneto izvijestio je da je jedan radnik ozlijeđen u eksploziji. Napomenimo da se sve dogodilo na području Porto Marghera, samo nekoliko kilometara od povijesnog središta Venecije.

Hitna pomoć i vatrogasne službe još uvijek su na licu mjesta, a televizijski kadrovi pokazali su oblake gustog crnog dima vidljive s nekoliko kilometara udaljenosti.

Ključne riječi

Komentara 1

HA
Hanok
15:16 15.05.2020.

Talijani opet rade majstoriju, isto kao s mostovima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije