Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VISOK VODOSTAJ

VIDEO Strancima prijetila opasnost od utapanja: Policija objavila snimku spašavanja iz Kupe

Spašavanje stranih državljana iz rijeke Kupe
Foto: PU karlovačka
1/4
01.12.2023.
u 17:22

Sva četvorica stranih državljana dovedena su u službene prostorije radi utvrđivanja zakonitosti ulaska i boravka u Republici Hrvatskoj.

Policijska uprava karlovačka objavila je snimku spašavanja stranih državljana iz rijeke Kupe, zabilježenu danas u 8.20 sati u naselju Prilišće, u općini Netretić. Kako je policija opisala, policijski službenici Policijske postaje Duga Resa na obali rijeke Kupe zatekli su dvojicu stranih državljana. Njih su spriječili od ulaska u vodu i namjere nezakonitog prelaska državne granice i ulaska u Republiku Sloveniju. 

U tom trenutku, uočili su kako su dva strana državljana već u vodi. Njima je, kako ističe policija, prijetila opasnost od utapanja s obzirom na jaku struju i visinu vodostaja rijeke Kupe.

 

"Jednog muškarca su policijski službenici sami uspjeli izvući na obalu dok drugom nisu mogli pomoći zbog njegove udaljenosti od obale. Na engleskom jeziku davali su mu upute što mu čini dok ga ne dođe pomoć te su mu tom prilikom dobacivali uže kako bi se lakše držao za stablo u vodi gdje se nalazio", navodi PU karlovačka. 

VEZANI ČLANCI:

Zbog pružanja pomoći i spašavanja, na mjesto događaja pozvani su djelatnici Javne vatrogasne postrojbe grada Karlovca koji su uz pomoć čamca u 8.50 sati izvukli muškarca na obalu gdje su mu djelatnici Hitne medicinske pomoći Karlovac pružili liječničku pomoć te ga prevezli u zdravstvenu ustanovu radi pothlađenosti. Sva četvorica stranih državljana, dodaje policija, dovedena su u službene prostorije radi utvrđivanja zakonitosti ulaska i boravka u Republici Hrvatskoj.

Prof. Kolarić: 'Hripavac je jako zarazna bolest, zbog pada cjepljenosti događaju se ove epidemije'

Ključne riječi

Komentara 2

DZ
Dzasmin
09:06 02.12.2023.

Da, policija ih je "spasila". A tko ce nas spasiti od njih? Kad ih bude nekoliko stotina tisuca ili milijuna ovdje?

Avatar NJUŠKALO
NJUŠKALO
20:32 01.12.2023.

Išli se svjesno utopiti a ovi ih još spašavaju. Biti će vam jako zahvalni, sada su napokon u Schengenu pa mogu bježati dalje.Umjesto da čuvaju granicu oni im još i pomažu u prelasku granice. Možda su i militanti , onii su upravo skloni ovakvim ekshibicijama?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije