Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČEKA IZRUČENJE

Na današnji dan Todorić se predao. Što se dogodilo do danas?

Ivica Todorić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
07.11.2018.
u 08:21

Todorić bi uskoro trebao biti izručen Hrvatskoj, odlučio je tako Visoki sud u Londonu 25. listopada

Prije točno godinu dana u Londonu je uhićen Ivica Todorić. Točnije, on se dobrovoljno predao londonskoj policiji na osnovu Europskog uhidbenog naloga koji je po nalogu ŽDO-a Zagreb raspisala hrvatska policija. 

Bivšeg vlasnika Agrokora tereti se za korupciju, prijevare i krivotvorenje dokumenata u koncernu Agrokor koji je u njegovu vlasništvu.

Todorić je istog dana pušten uz jamčevinu od 100 tisuća funti, no uz stroge mjere opreza. Živio je u nekoliko londonskih četvrti, a elitna mjesta zamijenio je Actonom koji je na periferiji Londona.

Todorić bi i uskoro trebao biti izručen Hrvatskoj, odlučio je tako Visoki sud u Londonu 25. listopada.

– Spreman sam se prepustiti istrazi vlasti; nemam što skrivati. No u najboljem je interesu hrvatske političke elite da me se ušutka. Optužbe protiv mene politički su i financijski motivirane i nema ni trunke dokaza da sam ikad uzeo novac iz Agrokora, poduzeća koje sam izgradio od nule i do kojeg mi je duboko stalo – poručio je Todorić nedugo nakon presude.

Pogledajte video kronologije zadnjih godinu dana!

Komentara 1

DA
Danijel2
12:50 07.11.2018.

Pohlepa je prokleta stvar. Znamo što je radio Ante Todorić - početak navedenog.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije