Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKE NEPOGODE

VIDEO Snježne pahulje zabijelile Italiju i Austriju: Očekuje se čak pola metra snijega

Prve pahulje snijega zabijelile Alpe
Foto: Screenshot/Severe Weather
1/6
09.09.2019.
u 10:06

Snijeg će nastaviti padati i u ponedjeljak.

Ovaj vikend u alpinskom području Italije i Austrije padao je snijeg. Riječ je o prvim snježnim pahuljama ove sezone, s kojima počinje zimski period. 

Na tom području došlo je do velikog pada temperature te se očekuje da će biti još i hladnije. Snijeg će nastaviti padati i u ponedjeljak. 

 

Na alpskom području do 1200 metara nadmorske visine očekuje se do 30 cm snijega, dok bi na području iznad 2500 m nadmorske visine moglo pasti do 50 cm snijega, piše MBS. 

 

Najviši njemački vrh Zugspitze prekriven je snijegom. Za sada je napadalo 30 cm snijega. Očekuje se kako će u narednim 48 sati pasti još 10 cm snijega, piše Snowthority. 

Pogledajte video 

 

Komentara 2

Avatar nekakav
nekakav
11:24 09.09.2019.

u alpinskom području... sva sreća pa da živimo u hrvatskoj, u kojoj je službeni jezik hrvatski, pa ove izraze možemo tumačiti austrijskim prijevodom... svašta. alpski, alpinski... za ponedjeljak dovoljno. jutros na hrvatskom radiju, javljanje iz osijeka, veli žena 'krenili'... ok onda. nema druge nego da svi u javnom prostoru počnemo koristiti 'svoj' jezik. dalmatinci će svoj govor, slavonci svoj, ličani svoj, istrijani svoj, kajkavci svoj... pa da vidimo mi službene dokumente i obrazloženja. prijava na splitski sud, sve na 'splitskom', žalbu rješava slavonski sud, pa na slavonskom, i na kraju završi u zagrebu, kod kajkavca. kad stranka dobije sve 'riješeno, još mora platiti i sudskog tumača da mu to sve sad na jedan 'jezik' prepiše. a ovo sa nevremenom... snijeg u alpama?! da se čudimo? tamo može pasti i usred ljeta, pa se nitko tamo ne čudi, već samo revno zabilježi. i ima spremne ralice 12 mjeseci kontinuirano.

JC
jebena__cokolinda
12:17 09.09.2019.

Eh, da je alpsko podrucje onda bi to bilo po Vuku, po Srpski. Ovako , sto se manje razumije to je vise hrvatski.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije