Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nevjerojatni prizori

VIDEO Snažno nevrijeme u Sloveniji: Poplavljeno više od 500 objekata, vjetar rušio drveće...

Facebook screenshot/SNG Drama Ljubljana
30.09.2021.
u 08:24

Kiša je poplavila više od 500 različitih objekata, uglavnom podrume i stambene prostore, osnovne škole, gimnazije, vrtiće, industrijske objekte, kazalište, skladišta, učeničke domove i sudove

Veliko nevrijeme zahvatilo je Sloveniju, a u kratkom vremenu pala je ogromna količina kiše. Nakon 20 sati olujno nevrijeme pogodilo je ljubljansko područje.

Na području Ljubljane palo je 88 litara kiše po četvornom metru. Samo u ljubljanskom regionalnom centru zaprimljeno je više od 2700 poziva između 20 sati i ponoći. Kiša je poplavila više od 500 različitih zgrada, uglavnom podrume i stambene prostore, osnovne škole, gimnazije, vrtiće, industrijske objekte, kazalište, skladišta, učeničke domove i sudove. Poplavljena su i parkirališta i podvožnjaci, a ponegdje su poplavljena i osobna vozila. Srušena su drveća, javlja zurnal24.si.

U nevremenu nitko nije ozlijeđen. Vatrogasci su intervenirali na ukupno 362 lokacije, samo u Ljubljani na 328 lokacija. Poplavljeno je nekoliko studija na RTV Slovenija kao i prostorije ljubljanske ORL klinike.

I ljubljansko kazalište nastradalo je u poplavi nakon što je voda počela curiti kroz krov. Gledatelji koji su u u tom trenutku bili u kazalištu su evakuirani. – Krov je dotrajao, vode je bilo u potocima. Ovako nešto se nikada nije dogodilo u povijesti kazališta, kazao je glasnogovornik kazališta Jernej Pristov.
 

Pogledajte Snažno nevrijeme u Sloveniji: Poplavljeno više od 500 objekata, vjetar rušio drveće...

 
Ključne riječi

Komentara 7

Avatar TvojUjko
TvojUjko
09:26 30.09.2021.

A ni Janeze sreća neće

DI
Dingo
11:43 30.09.2021.

Zašto kada već prenosimo vijesti iz Slovenije nema spomena i slika masovnih prosvjeda protiv mjera i prisilnog cijepljenja? Tu posebno mislim na javni istup oca zadnje žrtve cjepiva.

IJ
I ja tebi
10:46 30.09.2021.

To je ono kad Bog kaže laku noć a vrag nazove dobro jutro.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije