Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrijedi 315 tisuća $

VIDEO Pronađen divovski grumen zlata težak 5,5 kilograma

grumen zlata
Screenshot/YouTube
17.01.2013.
u 15:35

Amaterski tragač iskopao je u australskoj državi Victoriji nevjerojatno velik grumen zlata težak čak 5,5 kilograma

Amaterski je tragač u australskoj državi Victoriji iskopao nevjerojatno velik grumen zlata težak čak 5,5 kilograma, piše BBC.

Neidentificirani muškarac jučer je pronašao grumen ručnim detektorom metala. Divovski grumen bio je zakopan 60 centimetara od tla blizu grada Ballarata.

Vrijednost grumena procijenjena je na 315 tisuća američkih dolara. Lokalni stručnjaci za zlato kažu da u tome području nikada nije pronađen tako velik grumen. 

– Već 20 godina tražim i prodajem zlato, ali ne mogu se sjetiti da je ikada pronađen grumen teži od 2,8 kilograma – rekao je vlasnik trgovine Ballarat Mining Exchange Gold Cordell Kent.

– Ekstremno je važan kao mineralni uzorak. Već smo 162 godine u "zlatnoj groznici", a Ballarat još uvijek proizvodi grumene – to je nečuveno – dodao je Kent koji u ime pronalazača traži kupca za divovski grumen.

>>U što uložiti novac? Zlato i srebro najisplativiji

 

Komentara 4

Avatar nekakav
nekakav
16:49 17.01.2013.

prije sadašnjemu. onaj prije je imao para, biznise i prije politike. ovaj je oduvijek bio samo političar, nikad nije ništa privređivao, uvijek je dijelio tuđe. da, sadašnjemu ga dajte. on će znati u koji centar ga poslati, za dodatnu opremu, kožu, navigaciju...

OB
-obrisani-
16:18 17.01.2013.

Trebalo bi ga dati bivšem premijeru.

Avatar Lijekzabudale
Lijekzabudale
17:55 17.01.2013.

Čista laž!Ako si predočimo specifičnu težinu zlata koja iznosi 19.3 onda bi ovo što drži u ruci bilo sigurno teže od 10 kg!Uzmimo u obzir da kocka dimenzija 10x10 cm teži 19.3 kg onda možemo zaključiti da neki lukavi vlasnik zemljišta želi svoju pustoš dobro unovčiti!Takav slučaj u Australiji je već bio krajem 80-tih da je tip izmislio nalaz zlata i počeo lakovjernim prodavati parcele!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije