Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
narančasto upozorenje

Nevrijeme prošlo Zagrebom i sjeverom, otišlo na istok: Snažan pljusak, grmljavima i ponegdje jak vjetar

DHMZ
Foto: DHMZ
1/7
26.07.2023.
u 00:25

"Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja", upozorio je ranije Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ)

Jak pljusak počeo je u Zagrebu prije 23 sata, a nedugo zatim uslijedila je i grmljavina te se i vjetar pojačao. Podsjetimo, zbog grmljavinskog nevremena, narančasto upozorenje izdano je za danas za područje osječke, zagrebačke, karlovačke, gospićke i riječke regije.

"Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu", upozorio je ranije Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ). 

Tijek događaja: 

00:24 Nevrijeme koje je prošlo Zagrebom i sjeverom Hrvatske dalje je nastavilo prema istoku zemlje. 

23:44 - VIDEO Nevrijeme u Zapruđu


23:40 - Sutra, u srijedu, bit će svježije te će još uvijek biti pljuskova, grmljavina, ponegdje vrlo vjerojatno i olujnog nevremena. Stabilnije vrijeme očekuje nas od četvrtka, dok će od petka sve češće ponovno biti i vruće.

>> OPŠIRNIJE


23:30 - Oluja ide prema sjeveru Hrvatske, odnosno prema Zagorju i Međimurju. U Zagrebu i okolici pada jaka kiša, no nije zabilježeno jače grmljavinsko nevrijeme. 

VIDEO Nevrijeme na Jarunu

VIDEO Nevrijeme u Španskom


23:25 - Ranije danas, podsjetimo, za zagrebačku i osječku regiju bio je izdan crveni alarm, no Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) spustio je razinu upozorenja na narančastu.

Ključne riječi

Komentara 4

LE
LeonardoGoldman
23:37 25.07.2023.

Shodno prijasnjim iskustvima razvidno je da oluje nece biti. PRAVA oluja nece nikada biti najavljena! Toliko o sustavu koji se ‘brine’ za nas!!!

Avatar Purger_1993
Purger_1993
07:51 26.07.2023.

Ja sam bil spreman, stavija ćepće za uši i popija litru bevande, najia se fažola, nisan zna jel to grmi i sijeva izvana ili iznutra

ZA
zagi101
23:36 25.07.2023.

do jutra bu Zagreb u kaosu kak je krenulo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije