Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Maske obavezne

VIDEO Pogledajte kakva je situacija u Zadru nakon što su postrožene mjere

Zadar
07.04.2021.
u 09:13

Od danas su obavezne maske na otvorenim prostorima, a prodaja alkohola i rad ugostiteljskih objekata te casina ograničen je

Stožer civilne zaštite zbog velikog broja zaraženih koronavirusom donio je odluku kojom su od danas obavezne maske na otvorenim prostorima, a prodaja alkohola i rad ugostiteljskih objekata te casina ograničen je na radno vrijeme od 6 do 20 sati.

Posjeti korisnicima doma također nisu dopušteni, a svi korisnici koji žele ići u vanjske prostore doma moraju nositi masku.

Izlazak iz doma omogućen je isključivo onim korisnicima koji su preboljeli COVID-19 u zadnjih 90 dana ili su se unutar zadnja dva tjedna cijepili drugom dozom cjepiva.

Podsjetimo, prema posljednjem izvještaju, na području Zadarske županije bilo je 50 novozaraženih osoba, a dvoje ljudi je preminulo. Očekuju se novi podaci.

Komentara 30

SO
Sir Oliver
11:47 07.04.2021.

Bravo Zadrani! Pa tako se turisti privlace! Koji turist jos ne bi dosao u Zadar i uzivao noseci brnjicu na +35?! Dolazim u okolicu Zadra vec 30 godina, ali ako ove brnjice na otvorenom budu na snazi i na ljeto, ovo ce biti prvi put u 30 godina da moje obitelji u Zadru biti nece! A obitelj po obitelj i odose Kunice i Eurici iz Zadra.

KR
krena
21:21 07.04.2021.

Maske na otvorenome spriječavaju koronu oko 0.03 % " Studije potvrđuju da je opasnost od zaraze vani ekstremno niska. Jedno istraživanje iz Kine je proučilo 7.324 slučaja zaraze – samo u jednom slučaju na otvorenom. Kekule kaže da to istoo važi za mutacije virusa – one su nešto zaraznije, ali mjere ostaju iste. „Mutanti ne lete dalje", kaže virusolog. "" DW

NA
Nadalinaaa
10:06 08.04.2021.

Starija populacija pamti epidemiju velikih boginja koja je daleko smrtonosnija od covida, ali ovakvu tiraniju ne pamti, iako smo tada živjeli u totalitarnom sustavu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije