Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZNIMNO OPASAN

VIDEO Pogledajte kako uragan Dorian ubrzava: Florida u pripravnom stanju na katastrofu

Dorian, uragan
Foto: NASA
1/2
31.08.2019.
u 12:23

Brevard County, koji je istočno od Orlanda, objavio je obaveznu evakuaciju "zbog nesigurnosti puta razarajućeg vjetra i oluje".

Stanovnici Floride pripremaju se u subotu za dolazak uragana Doriana, koji je u petak ojačao do 4. kategorije dok je prolazio preko Kariba, a do obale Sjedinjenih Država trebao bi stići početkom sljedećeg tjedna.

Nacionalni centar za uragane upozorava da je Dorian "iznimno opasan uragan 4. kategorije" s vjetrom koji doseže blizu 215 kilometara na sat.

Predviđa se da će uragan pogoditi istočnu obalu Floride u ponedjeljak navečer te se kretati sjeverno preko središnje Floride prelazeći prostorom na kojemu žive milijuni ljudi.

Brevard County, koji je istočno od Orlanda, objavio je obaveznu evakuaciju "zbog nesigurnosti puta razarajućeg vjetra i oluje".

Smatra se jednim od najvećih uragana proteklih 20 godina, odnosno nakon uragana Andrew koji je također bio četvrte kategorije opasnosti.

Ključne riječi

Komentara 4

RI
river
22:51 31.08.2019.

Toliko su precizni ovi meteorologi digli su cjelu Floridu na noge a nisu obavjestili New York jer izgleda da ce tamo otici.....U Floridi narod trosi novac za stvari koje im nikad i nece trebati.Po mom misljenju urgan nece ni dotakniti urgan nece ni dotakniti Floridu

BA
Barbasmora
18:18 31.08.2019.

Jadni ljudi! Nije dovoljno da imaju Trumpa...sad ce dobit i Doriana... Mogli smo i u lipoj nasoj siromasnoj pomoc prijatelju u nevolji hranom odjecom gorivim...a mozda bi mogli usvojit koje dite iz SAD. Velika bi to bila reklama recimo zaa Kolindu! Samo da ne zaboravila na dite nalik pasa kojeg je " spasila".....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije