Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UBRZO POTONUO

VIDEO Valovi prepolovili teretni brod, poginuli mornari

Screenshot
01.02.2021.
u 23:20

Potragu je u početku omelo teško vrijeme, ali je šest mornara ipak spašeno. Iz olupine su pronađena tijela još troje, a tri člana posade i dalje su nestala

Tursko ministarstvo prometa objavilo je snimku koja prikazuje trenutak kada se teretni brod Arvin prepolovio, dok se nalazio na sidrištu Bartin, kraj turske obale. Tu se, prisiljen snažnim nevremenom, usidrio sredinom siječnja. Dva dana nakon toga, 17. siječnja, uslijed velikih valova prepolovio se trup 46 godina starog broda. 

Snimka otkriva i da mornari nisu odmah oglasili opću uzbunu, ali se može čuti kako telefonski traže pomoć. Arvin se podijelio na dva dijela i ubrzo potonuo.

Na brodu je bilo 12 članova posade. Potragu je u početku omelo teško vrijeme, ali je šest mornara ipak spašeno. Iz olupine su pronađena tijela još troje, a tri člana posade i dalje su nestala, javlja The Maritime Executive.

Međunarodna agencija za pomorsku sigurnost i kvalitetu Equasis navodi u svom izvješću da je inspekcija državne luke u Gruziji prošle godine otkrila opsežne nedostatke na brodu Arvin, uključujući koroziju palube i loše održavane propusne otvore. Unatoč tome, brod je i dalje plovio.

Ključne riječi

Komentara 6

DU
Deleted user
13:04 02.02.2021.

Reko bi Stipe ili je lim loš ili je varioc popio previše pive, jer ove valove kod nas izdrži limena vangla za veš

JU
jurajuric120
08:07 02.02.2021.

ovo je brod za jezera i rijeke. ovo čudo ne znam kak je uopće dobilo plovnu dozvolu za more.

BL
Blender
23:53 01.02.2021.

Kad svakakve stare krame plove, a vlasnika kompanije nitko ne kaznjava, vazno je da se dobiju trepavice za oci na vrijeme i toaletni papir. Svijet bi propao da to ne dode na vrijeme.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije