Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rođendan nacionalnog heroja
Povratak na članak

VIDEO Pogledajte kako ruski učenici sastavljaju kalašnjikove

Kalašnjikova, koji je umro 2013. u Rusiji smatraju nacionalnim herojem. Njegova jurišna puška koristi se širom svijeta

Komentari 16

LA
lazovcino
13:18 10.11.2019.

Ona zemlja cija se djeca natjecu u rasklapanju i sklapanju kalasnjikova, ne mora se bojat da ce ju netko okupirat, a ona zemlja ciji predsjednicki kandidati su rat prosvirali u inostranstvu nema nikakvu buducnost.

VL
MP
miroslav.petkovic.7564
10:24 10.11.2019.

Ovo je odlicno! Kamo sreceda i kod nas ovako uce. Jer nikad se nezna kad ce rat.A susjedi se naoruzavaju Vucko se priprema..A ne da idu od deset i dvanest godina po kafeima i puse..A vec i bjelo uzimaju.Gledam ovdje u Moskvi.tj Rus nema djeci ni pomislit ane da udu u kafe niu snu.Ljepo ih vidjeti od najmanji prvaka do vecisvi u odjelima pedantno.Rusija je postala vec jedna od prvih po proizvodnji patenata.Njihov predsjednik uci ih i pravi zdravu naciju.Pa osvojise sve zlatne medalje iz borilacki vjestina plivanja gimnastika.umjetnost na ledu. .Ljetni kao i zimski sportovi. Stotine medalja cudo jedno. Umjetnost na ledu nemoguce petnest ili sedamnest im god prvaci svjeta. To jest takorekuc djeca. Kod nas u kafeu vec pusi od dvanest trinest god. Treba uvesti obavezni vojni rok od petnest mjeseci dase kale..Puno mogu naucit zivit zdravije i disciplinarnije.Dase utegne ko pravi vojnik. Ne jedna mu noga u cizmi druga u patiki.A gace mu spale do guzice ..Stvarno moderno nema sta.

VL
SA
sargu123
20:47 10.11.2019.

Kalac je jedna od najboljih stvari kaj su Rusi izmislili, nek priča tko kaj hoće ali je tako! Radi uvijek i u najgorim uvjetima!

VL
DU
Deleted user
11:03 10.11.2019.

Zašto u istom tekstu piše Kalašnjikov (normalno), a onda se "lomi tipkovnica" s Andrei Starykh? Ako je članak sastavljao Amerikanac koji ne vlada hrvatskim i ruskim glasovima u pismu, ispričavam se...autoru, redakciji...i lektoru!

VL
ZB
Zbrega
22:44 10.11.2019.

To je tak bilo i u ex sistemu ONO,danas neznaju jel bi piskili il kakili pa si guglaju

VL
SK
Skviki
16:58 10.11.2019.

U Hrvatskoj su sad djelomićno zabranili i zračne puške. Razoružaj narod do Davidove pračke.

VL
DU
Deleted user
20:59 10.11.2019.

od šturmgevera je nastao hekler g3, koji uopće ne koristi dimne plinove za rad zatvarača... dužio sam i kalašnjikova i heklera....

VL
BE
Berlioz
11:16 10.11.2019.

Zašto nitko ne spominje da je čuveni Kalašnjikov zapravo kopija njemačke puške "Sturmgewehr 44" koja se proizvodila od 1943 godine? Upišite to ime u Google pa ćete vidjeti slike i podatke o pušci koju je Kalašnjikov kopirao.

VL
Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
15:31 10.11.2019.

I onaj je povjesnicar u odori Napoleona rastavio svoju curu, nitko je vise nece sastaviti. Cuo sam da ce sutra poceti takmicenje u rastavljanju Kurska u staro zeljezo.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.