Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPSTRUIRALI SJEDNICU

VIDEO Pogledajte cirkus u Saboru: Zastupnici punih sat vremena lupkali dok je Plenković govorio

Zagreb: U Saboru godišnje izvješće Vlade Republike Hrvatske
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
24.10.2023.
u 13:17

Na početku polako, a kasnije sve glasnije, zastupnici su svojim palicama počeli lupkati po stolovima kako se Plenkovića ne bi čulo

Nesvakidašnja situacija odvila se ovog utorka u hrvatskom Saboru, kada je na sjednicu stigao premijer Andrej Plenković kako bi predstavio zastupnicima izvješće o radu Vlade. Poputno neočekivano, zastupnike je razbjesnila činjenica što Plenkovića i članova Vlade nije bilo tijekom dijela rasprave zastupnika, zbog čega su odlučili opstruirati njegov govor. Na početku polako, a kasnije sve glasnije, zastupnici su svojim palicama počeli lupkati po stolovima kako se Plenkovića ne bi čulo.

– Nećemo to dopustiti – moglo se čuti Mostova Nikolu Grmoju kojem je Plenković poručio kako je ''mali demokratčik''. Iako ga je to na početku omelo te je pokušao pričekati da se zaustave, Plenković je na posljetku odustao od tog nauma te započeo s izlaganjem unatoč njihovom lupkanju. I to tako punih sat vremena, koliko je govor Plenkovića trajao. Dok je on izlagao sve što je Vlada učinila u posljednjih sedam godina, zastupnici su neumorno lupkali, a ''protuprosvjed'' nakratko je organizirala i nekolicina HDZ-ovih zastupnika koji su u zrak dignuli transparente na kojima je pisalo kako ''jedino to i znaju, lupetati''. 

– Ovo čemu upravo svjedočimo je podjela na dvije Hrvatske. Jedna predano radi, to je desna strana s moje strane, i ona kritizerska koja ne samo da ne nudi nikakva rješenja nego se i u svakom rješenju pokušava pronaći problem. Danas se ta Hrvatska razotkrila kao primitivna i nekulturna – poručio im je Plenković na samom kraju, dodajući kako Hrvatska koju ''oni vode nije takva''.

Cijeli kaos koji se odvio snimljen je te objavljen, a što se događalo, možete pogledati u nastavku.

POVEZANI ČLANCI:

Komentara 8

Avatar dosadno
dosadno
15:34 24.10.2023.

Lupkao je štapićima bivši predsjednik u bizarno tragikomičnom preizbornom spotu, lupkali su u Zagrebu loncima, tada još budućoj zagrebačkoj bizarnoj vlasti, a sada imamo nove bizarne junake. Ovo je zemlja paklenih lupkača!

ZO
Zoran
15:04 24.10.2023.

Nevjerovatno,skoro nemoguće da je oporba osjetila sram da sedam godina primaju plaću,a da ne rade ništa osim nanose štetu državi i ometaju one koji rade,pa su lupanjem htjili omesti Plenkovića u izošenju onog što je napravljeno. Jad i bijeda koju vode dvije histerične babe bi vidili državu? ? ? Jadna država kojoj dođu na vlast. Zar je čudo uz ovakvu oporbu da je HDZ toliko na vlasti ?

EX
exit89
14:09 24.10.2023.

I ja bih lupala za 3000 eura plaće bez dodataka i poslije otišla na kavu...Ma i za upola manje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije