Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UTRKA U NAORUŽANJU?

VIDEO Pitali smo Novosađane što misle o Rafaleima koji su stigli u Hrvatsku: 'Pa oni su u NATO-u'

Foto: Davor Javorović/PIXSELL
1/5
18.05.2024.
u 09:00

Od Francuske Hrvatska je inače nabavila 10 jednosjeda i dva dvosjeda koji će zamijeniti avione marke MiG koji su 32 godine osiguravali hrvatski zračni prostor

Prvi Rafalei stigli su iz Francuske Hrvatskoj vojsci, a kako na tu nabavku gledaju susjedi u Srbiji, odlučili smo provjeriti odlaskom u Novi Sad. Tamo smo razgovarali s nekoliko građana, a čini se kako su svi upućeni u zbivanja. 

Inače, prvi Rafalei koncem travnja su stigli u Hrvatsku, a već su obavili prelet iznad cijele države na dan obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak te oduševili građane. Od Francuske Hrvatska je inače nabavila 10 jednosjeda i dva dvosjeda koji će zamijeniti avione marke MiG koji su 32 godine osiguravali hrvatski zračni prostor.

- Srbija će kupiti najbolje zrakoplove koji postoje na tržištu. Ovo nije utrka u naoružanju, to nema veze s nikakvim protuudarom .Srbija samo želi osnažiti svoju obranu, dok ostale balkanske zemlje to ne rade. Slabe su u odnosu na Srbiju, mačji kašalj - mišljenja je Danilo Čurović, dok Ivan Jelinić ne smatra da je nabavka Hrvatskoj bila važna. 

- Ne vidim smisao u tome, oni su u NATO-u, možda se to moralo politički odraditi. Srbija radi dobro i to iz svoje sigurnosti, ali je što reći što je utrka u naoružanju - komentirao je. 

POVEZANI ČLANCI:

Novosađanin Vojislav Jovanović pak kaže da se Srbija trudi biti s obje strane, misleći na zapadnu i rusku, a smatra i da utrka u naoružanju vlada u cijelom svijetu. Dimitrije Kamčevski pak vjeruje da su svi protiv Srbije. 

- Svi su protiv Srbije, nemamo prijatelja osim Rusije, Kine i Indije. To je tako jer Srbija nije napredna, ali ide malo po malo. Srbija ne treba kupovati, kome treba rat. Sve je na gumb danas, to je toliko napredno da gađaju satelitom - komentirao je.

Ključne riječi

Komentara 3

MI
miliša
13:55 18.05.2024.

Toliko je važno što oni misle po ovom pitanju da vam to uopće ne mogu opisati. Hahaha

Avatar BookSpider
BookSpider
12:50 18.05.2024.

Kao da ideš pitati KKK što misle o košarkašima NBA 🤣

SB
Stroga Babaroga
08:28 19.05.2024.

Ne zanima me što oni misle o bilo čemu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije